Lukijan mielipideartikkeli:

Löytyisikö kiinnostuneita Karjalan matkalle

Karjalan tasavallan Aunuksessa järjestetään ensi kesänä jo viidettä kertaa musiikkifestivaalit heinä-elokuun vaihteessa. Musiikkifestivaalien yhteydessä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua aitoon karjalaiseen kulttuuriin ja maisemiin kauneimpana vuodenaikana.
Aunuksen musiikkifestivaaliin osallistuu kuoroja ja turistiryhmiä myös Suomesta. Vieraina ovat olleet muun muassa Pohjan Miehet Vaasasta, Savonlinnan naiskuoro, Rauman Työväen Mieslaulajat ja Mieskuoro Kisailijat Kotkasta sekä lukuisa määrä pienempiä lauluryhmiä. Karjalan tasavallan puolelta festivaalitapahtumiin osallistuu suuri määrä kuoroja.
Karjalan kieli sekä suomen kieli kuuluvat lauluin ja puhein festivaalin aikana. Tapahtuma onkin tärkeä tekijä karjalan kielen elvyttämisessä. Kolmen päivän aikana kierretään Aunuksesta käsin bussilla Laatokan pohjoisrannan kyliä ja nautitaan musiikillinen piknik Laatokan rannalla, tutustutaan aitoon karjalaiskylään Suuressa Selässä, kuullaan konsertti vanhan rautakaivoksen raunioilla Tulemajärvellä ja Kuujärven kuulut naiset laulavat ja pagisevat. On mahdollista tutustua myös vanhaan Aleksanteri Syväriläisen luostariin sekä muihin kiinnostaviin paikkoihin. Karjalainen maisema ja kulttuuri ovat läsnä kaikkialla. Voi puhua myös aikamatkasta kymmeniä vuosia taaksepäin.
Matkaan voi lähteä jopa omalla autolla, mutta kaikkein mukavin tapa on lähteä omalla bussilla hyvässä seurassa. Kun torstaina aamulla lähdetään Järviseudulta, ollaan jo illalla Aunuksen hotellilla tervetulotapaamisessa laulujen merkeissä. Ohjelmaa on sitten joka päivälle joko festivaaliohjelmaa seuraten tai oman ohjelman mukaan tai niitä sekoittaen. Paluumatkalle lähdetään sunnuntai-iltapäivällä 2. elokuuta ja yöllä ollaan jo kotona.
Hintataso Karjalan tasavallassa on varsin kohtuullinen ja palvelut pelaavat hyvin. Oppaana on suomenkieltä taitavia henkilöitä Aunuksessa. Suomessa yhteydenpito tapahtuu Pohjanmaa-Karjala ry:n kautta. Näiden kautta voi rakentaa oman matkapaketin. Esiintyjiksi toivotaan esimerkiksi alueen kuoroja. Turistit ovat tervetulleita vaikka yhdessä kuorolaisten kanssa.

Jos olette kiinnostuneita, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseenp. 0500 712903, a.koski@netikka.fi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.