Härkävuodet

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Loppiaisen nimi vihjaa loppumiseen, mutta kansanperinteessä joulunaika loppuu Nuutinpäivään. Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.
Knutin eli Nuutin päivää vietettiin alun perin 7. tammikuuta, mutta nykykalenterissa Nuutin nimipäivä on siirretty 13. päivään tammikuuta.
Kulttuurissamme on vahvoja vaikutteita maaseudun tavoista ja perinteistä. Nuutinpäivästä alkavat härkäviikot. Nimityksen arvellaan tulevan härkien käyttämisestä vetojuhtina.
Tästä päivästä alkoi maaseudulla pitkä, työntäyteinen jakso ennen kristittyjen pääsiäiseen liittyvää laskiaista.
Nuutinpäivän jälkeen entisaikojen miehet lähtivät metsätöihin, ja yhtä lailla raskasta tämä aika talvesta oli naisillekin.
Nykyajan suomalaiselle härkäviikot merkitsevät paluuta arkeen joulunajan vapaapäivien jälkeen. Arki voisi olla parempaakin.
Suomen Pankin ennusteessa kokonaistuotannon odotetaan supistuvan tänä vuonna 0,1 prosenttia. Se arvioi, että neljättä vuotta jatkuvan supistumisen jälkeen ensi vuonna talous kasvaisi vaimeasti yhden prosentin.
Meidän suomalaisten täytyy työskennellä entistäkin tehokkaammin, jotta yhteiskuntamme pärjää kansainvälisessä kilpailussa. Juhlat on juhlittu. Nyt eletään härkävuosia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.