Lukijan mielipideartikkeli:

Lappajärven kunnostuksesta

26.11.14 ilmestyneessä lehdessä spekuloitiin ja suunniteltiin Lappajärven tilan kohentamista. Laitan myös oman lusikkani soppaan. Ennen kuin lähdette suunnittelemaan miljoonahankkeita, kokeilkaa ensin halvempia ja ehkä myös tehokkaampia keinoja, joista on jo kokemusta 2000-luvun taitteessa.

Ensiksikin pitäisi saada ne valtavat ruovikot pois. Ajatellaan ruovikoita esimerkiksi Lukkarinsaaren ympäristössä. Paljonko nämä vuosien ja vuosikymmenien kuluessa lahotessaan lisää ravinteita. Tämä projekti antaisi työtä kahdelle tai kolmelle henkilölle muutamaksi kesäkuukaudeksi. Kuntakin saisi verotuloja. Kannattaisi miettiä!
Toinen varsin nopeasti vaikuttava toimenpide olisi hoitokalastus, kuten kokemus on osoittanut. Siitä hyötyisivät kalastajat ja välittäjät. Lisäksi kalojen koko suureni selvästi Life Lappajärven jälkeen.
Tässä pari ehdotusta, jotka olisivat toteuttavissa varsin pienin kustannuksin.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.