Koulut liipaisimella

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vaikeassa taloudellisessa asemassa oleva, niin sanotuksi kriisikunnaksi eli valtionvarainministeriön arviointimenettelyyn joutuva Vimpeli on haasteen edessä. Kunta alittaa rahoitukselle ja vakavaraiselle kunnalle määritellyt tunnusluvut. Kunta on haasteiden – ei kuitenkaan ylitsepääsemättömien – edessä. Talous on saatava tasapainoon. Kuntalaisten arkeen vaikuttavia ratkaisuja on edessä.
Kunta suunnittelee kahden kyläkoulun lakkauttamista. Sääksjärven ja Rantakylän koulujen lakkauttaminen oli esillä jo viime vuonna. Lasten vanhemmat ovat huolissaan opetustilojen riittävyydestä ja koulumatkojen turvallisuudesta. Talouden näkökulmasta huomio kiinnittyy esimerkiksi koulukuljetusten kustannuksiin. Lukion auditoriossa järjestetty kuulemistilaisuus ei saanut aikaan samanlaista kiinnostusta ja puheenvuorojen polveilua ja kiivaitakin kommentteja kuin vuoden päivät sitten Sääksjärven koululla kyläseuran järjestämä epävirallinen keskustelutilaisuus. Hallintolakiin kuuluvaan kuulemistilaisuuteen oli paikallaan. Päättäjät kuulivat omin korvin, millaista huolta koululaisten ja kylien tulevaisuudesta kannetaan. Kuntalaisille kerrottiin puolestaan ne syyt, miksi sivistystoimi on esittänyt säästöjä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.