Koripallo uudelle tasolle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelissä on eletty viime talvet koripallohuumaa, joka ottaa lauantaina konkreettisen askeleen kohti uutta. Vedon ensimmäinen naisten Korisliiga-ottelu pelataan liikuntahallilla, jossa vastaan asettuu viime kauden pronssimitalisti, Torpan Pojat.
Koripallo saapui Vimpeliin 1950-luvun alussa. Vedon lajiksi koripallo tuli vuonna 1955 ja oli aluksi osa pesäpalloilijoiden harjoitteluohjelmaa. Koripallojaosto näki päivänvalon 1963. Koris oli niin sanotusti miesten laji vuosikymmenten ajan, joukkueen pelatessa muiden muassa suomisarjaa. A-tytöt nappasivat SM-pronssia keväällä 2012. Seurahistorian ensimmäistä koripallon SM-mitalia oli saavuttamassa monta nyt Korisliiga-taivaltaan aloittavaa, iältään vielä nuorta naista.
Vimpelissä asuu urheiluhullua väkeä. Liikuntahallin lehterit täyttynevät vähintään samaan tapaan kuin ykkösdivisioonan otteluissa. Oman kylän naiset ovat jo antaneet koripalloa pelaaville juniori-ikäisille tytöille ja pojille esimerkkiä: Vimpelistäkin voi ponnistaa koripallon huipulle saakka. Maininnan arvoinen on myös Erkki Ventilä, joka imi lajioppia Ruotsissa, jalosti sitä Vimpelissä, pelasi itsekin pitkään ja valmentaa nyt naisten Korisliiga-joukkuetta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.