Kujala ehdolla eduskuntavaaliehdokkaaksi

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärveläinen Sari Kujala on asetettu ehdolle Suomen Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin jäsenäänestykseen. Piiri valitsee jäsenäänestyksen perusteella 13 ehdokasta ensi vuoden huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin.

Kujala on 41-vuotias, kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan ekonomi. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut yrittäjänä perustamassaan Ompelun Ihanuus -verkkokaupassa Lappajärvellä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa projekti- ja markkinointipäällikkönä sekä kaupallisena johtajana. Kujala toimii myös Euroopan parlamentissa vaikuttavan Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustajana.

Kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heräsi samoihin aikoihin, kun perhe muutti pääkaupunkiseudulta takaisin Lappajärvelle.

–Muutimme takaisin Lappajärvelle neljä vuotta sitten. Lähdin aktiivisesti mukaan Itäkylän kylätoimintaan ja sitten minua jo kysyttiinkin valtuustoehdokkaaksi.

Erilaisia luottamustehtäviä on kertynyt jo varsin kiitettävä määrä. Tällä hetkellä Kujala toimii muun muassa kunnanvaltuutettuna, kunnanhallituksen varapuheenjohtajana, kehittäjälautakunnan puheenjohtajana, Järviseudun ammatti-instituutin valtuuston jäsenenä, Maakunnan yhteistyöryhmän jäsenenä sekä keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin piirihallituksen jäsenenä.

Maaseudun asiat lähellä sydäntä

Kujala kertoo lähteneensä ehdolle pitkän harkinnan jälkeen.

–Maaseudun ja pienten kylien asiat ovat lähellä sydäntäni. Haluaisin kansanedustajana keskittyä erityisesti vaikuttamaan maaseudun kehittämiseen sekä siihen, että maaseudulla pystytään asumaan, elämään ja yrittämään myös tulevaisuudessa

Koulutuksensa myötä Kujala seuraa tarkasti myös taloustilannetta.

–Vaikuttamisen kannalta myös talouspuoli kiinnostaa. Hyvinvointi on Suomessa rakennettu pitkälti taloudellisen kasvun varaan. Nyt kasvua ei kuitenkaan ole, joten hyvinvoinnin pelastamiseksi pitää löytää uusia ratkaisuja.

Uusinta hallitusohjelmaa Kujala kritisoi puuttuvasta rohkeudesta.

–Ei ole uskallettu tehdä niitä ratkaisuja, joita asioiden parantamiseksi vaadittaisiin. Esimerkiksi lapsilisien leikkaukset ovat monille perheille kipeä asia. Keskustalaista politiikkaa nykyinen hallitusohjelma ei ole.

Piirihallitus käsittelee paikallisyhdistysten tekemät ehdotukset eduskuntavaaliehdokkaista 10. elokuuta ja ehdokkaat vahvistetaan 8. marraskuuta pidettävässä piirin yleisessä kokouksessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.