Matti palasi pesispyhätön kuuluttamoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen kotiotteluissa Saarikentällä on tällä kaudella voinut kuulla tuttujen Teuvo Mäkelän ja Raimo Murtoniemen lisäksi myös Matti Latvalan kuulutusta. Matti on monille Saarikentän kävijöille uusi kuuluttajatuttavuus, mutta ympäristö ja tehtävät ovat hänelle tuttuja jo vuosien takaa.

– Vuosituhannen alussa kuulutin pari-kolme kesää A-poikien Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen otteluita. Kuuluttaminen katkesi ja kuulutin vain muutaman ottelun vuonna 2002, kun menin armeijaan. Vuonna 2003 kuulutin sitten taas useampia otteluita.
Kuuluttajan pestiin Matti pääsi aikanaan kiinni, kun häntä kysyttiin tehtävään. Hän meni omien sanojensa mukaan harjoituspeliin höpöttelemään sekä katsomaan, kuinka kuuluttajan käytössä olevat laitteet toimivat. Tekniikka tai tehtävät eivät ole vuosien varrella muuttuneet.
– Olen ajatellut, että olen kuuluttaja, en selostaja. Kukaan ei tule otteluun kuuluttajan takia, mutta toivon, ettei kukaan jätä tulematta minun kuulutukseni takia.

Pyrkimys selkeyteen

Matti teki paluun kuuluttajaremmiin, kun häntä kysyttiin tehtävään. Viime heinäkuussa perheensä kanssa Vimpeliin paluumuuttanut mies tietää, millaiseen kuulutukseen Vimpelissä on totuttu.
– Saarikentällä on vaativa, mutta helppo yleisö. Yleisöllä on asiantuntemusta, enkä lähde selittämään jokaista laitonta lyöntiä. Kuuluttajan tehtävään saan tukea myös tulostaululta. Tavoitteeni on olla neutraali ja selkeä.
Kuuluttamista vaikeuttaa ulkopelipaikkojen nopea vaihtuminen tilanteiden mukaan. Virheitä saattaa sattua pallon räpyläänsä saaneen pelaajan nimeämisessä.
Saarikentän konsepti on Matin mielestä toimiva. Sapluuna on tehty kuuluttajalle helpoksi. Ensin esitellään tuomarit ja pallotytöt tai -pojat. Pelaajat ovat tapahtuman keskiössä.
– En halua olla sellainen kuuluttaja kuin joillakin muilla Superpesis-kentillä eli että vanutetaan ja venytetään nimiä ja huudetaan. Show ja meininki syntyvät pelin kautta.
Yksi takaportti nimen venyttämiseen Matilla on kuitenkin mielessä:
– Sitten venytän ja vanutan, jos Himmelän Jarno tekee paluun kentälle Superpesiksessä, Matti virnistää.
Hätäkeskuspäivystäjänä Vaasassa työskentelevä Matti kuuluttaa miesten Superpesis-otteluissa, kun työvuoroiltaan ehtii. Vapaa-aikanaan kahden tytön isä pitää kunnostaan huolta ja pelaa pesäpalloa Vedon kolmosjoukkueessa. Siinä samassa, jonka vakiokalustoon “Himmi” Himmelä on kuulunut jo vuosikausia.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.