Lappajärvi-infoa rakennetaan kaikelle kansalle

Vuorovaikutteista ja aktiivista tiedonvälitystä toivoo hankevetäjä Tiia Van Meter uudelle Lappajärvi-info-sivustolle.
Muutama viikko sitten lanseeratusta sivustosta löytyy muun muassa hakupalvelu, jonka avulla voi etsiä paikkakunnalla toimivia yrityksiä, nähtävyyksiä tai luontokohteita sekä tutustua yhdistysten tarjontaan.

Sivustolla on myös tapahtumakalenteri, materiaalipankki sekä ilmoitusosio.

–Olemme halunneet tehdä sivustosta mahdollisimman selkeän ja yksinkertaisen, jotta ihmisten olisi helppo lisätä sinne asioita ja etsiä sieltä tietoa. Tavoitteemme on, että ensi kesään mennessä sivusto olisi paketti, jota voisimme markkinoida helppona ja monipuolisena mobiilipalveluna niin kuntalaisille kuin mökkiläisille ja matkailijoille, Virtaa Lappajärvelle –hankkeen Tiia Van Meter sanoo.

Käyntikortteja tekemään

Hakupalveluun paikalliset yritykset, seurat ja yhdistykset voivat lisätä tietojaan luomalla omia käyntikortteja. Kuka tahansa voi lisätä hakupalveluun kortin vaikkapa kauniista luontokohteesta tai kiinnostavasta nähtävyydestä. Myös tapahtumakalenteriin toivotaan päivityksiä tapahtumien järjestäjiltä.

–Sivuston idea on, että käyttäjät täyttävät sitä. Minä hoidan ylläpitoa, mutta muuten toivon lappajärveläisiltä aktiivisuutta, jotta sivusto saadaan toimivaksi.

Van Meter toivoo, että sivustolla näkyisi mahdollisimman paljon lappajärveläisten oma näkemys omasta pitäjästä; se, millainen kuva paikkakunnasta halutaan ulkopuolisille antaa.

–Toivottavasti saamme yhdistykset liikkeelle. Täällä on paljon yhdistysten järjestämää toimintaa, josta pitäisi saada tietoa jakoon. Emme palvele ainoastaan matkailijoita vaan haluamme parantaa kaikkien lappajärveläisten viihtyvyyttä lisäämällä tiedon kulkua.

Juuri vuorovaikutteisuus tekee Lappajärvi-infosta poikkeuksellisen sivuston. Van Meterin tiedossa ei ole vastaavia sivustoja, joilla yhdistykset ja kuntalaiset olisi otettu yhtä aktiivisesti mukaan.

Sivusto eroaa selkeästi esimerkiksi Lappajärven kunnan nettisivuista, ja ne vastaavatkin erilaisiin käyttäjätarpeisiin.

 

Jaa juttu: