Kuhan lisääntymisalue Pihlajasaaren ympärillä rauhoitetaan kalastukselta  

ELY-KESKUS on tehnyt päätöksen kalastuskiellosta Lappajärven Pihlajasaaren ympärillä kuhan kutuaikana.
ELY-KESKUS on tehnyt päätöksen kalastuskiellosta Lappajärven Pihlajasaaren ympärillä kuhan kutuaikana.
ELY-KESKUS on tehnyt päätöksen kalastuskiellosta Lappajärven Pihlajasaaren ympärillä kuhan kutuaikana.
ELY-KESKUS on tehnyt päätöksen kalastuskiellosta Lappajärven Pihlajasaaren ympärillä kuhan kutuaikana.

ELY-KESKUS on tehnyt päätöksen kalastuskiellosta Lappajärvessä kuhan kutuaikana. Järvisuomen kalatalousalueen hakema päätös koskee kaikenlaista kalastamista Lappajärven Pihlajasaaren ympäristössä kuhan kutuaikana 15. toukokuuta ja 15. heinäkuuta välisenä aikana.  

Lisäksi neljää metriä syvemmillä vesialueilla tulee olla voimassa 25—49 millin verkkojen solmuväli 31. joulukuuta 2025 saakka. Verkkojen enimmäispituus rajataan avovesikauden aikana kaupallisten kalastajien osalta 240 metriin. 

Kalatalouspalveluiden yksikkö näkee, että lisääntymisalueen rauhoittaminen ja verkkojen solmuvälirajoitus ovat merkittäviä luontaisen kalakannan ylläpitämisessä. Verkkojen enimmäispituusrajoituksella turvataan vesiliikennettä ja helpotetaan kalastuksenvalvontaa.  

Mainos

Se suosittelee kalatalousaluetta valvomaan rajoituksia tehostetusti. 

Pihlajasaaren rauhoitusalue on 1,520 neliökilometriä ja sijaitsee Isoniemen sekä Surmaniemen edessä Kurejokisuun lähistöllä.  

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.