Kesäasukkaat

Kesäasukkaat blogit

Hunajakukka

Ulla Anttila: Sanojen todellisuus

Piipahdin tyttäreni kanssa ostoksilla paikallisessa monivalintamarketissa. Koriin kertyi kaikenlaista naisellista hepenettä ja tilpehööriä rintaliiveistä hiuspinneihin.

Lue »

Kesäasukkaat artikkelit

Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Mukavaa vuotta 2024 ja tervetuloa lukemaan kesäasukaskirjettämme!

Tästä kirjeestä löytyy menovinkkejä moneen toimintaan. Aktiviteetteja löydät niin Lappajärveltä, Evijärveltä kuin Vimpelistäkin. Lappajärven jää on parhaimmillaan retkiluisteluun, järven toisella puolella voit lasketella kraatterin reunalla Vimpelin Lakeaharjulla ja Evijärven Kniivilänlahden latua voi kiertää Rantaraitin laiturilta löytyvillä kicksparkeilla

Lue »

Tervetuloa kesäasukkaiden kohtaamispaikkaan!

Vimpeli, Lappajärvi ja Evijärvi ovat panostaneet viime vuosina paljon kuntalaisten viihtyvyyteen, liikuntaan, vapaa-aikaan ja harrastusmahdollisuuksiin. Kesäasukkaamme ovat tärkeä osa kuntalaisiamme ja toivomme, että myös kesäasukkaamme löytävät mahdollisuutemme ja viihtyvät meillä! Meille saa muuttaa myös pysyvästi, tervetuloa!

Tulevia tapahtumia

Uutiskirjeet

Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Mukavaa vuotta 2024 ja tervetuloa lukemaan kesäasukaskirjettämme!

Tästä kirjeestä löytyy menovinkkejä moneen toimintaan. Aktiviteetteja löydät niin Lappajärveltä, Evijärveltä kuin Vimpelistäkin. Lappajärven jää on parhaimmillaan retkiluisteluun, järven toisella puolella voit lasketella kraatterin reunalla Vimpelin Lakeaharjulla ja Evijärven Kniivilänlahden latua voi kiertää Rantaraitin laiturilta löytyvillä kicksparkeilla

Lue »
Sami Alasara Lappajärven kunnanjohtaja, Sam Leijonanmieli Vimpelin kunnanjohtaja, Mikko Huhtala Evijärven kunnanjohtaja
Sami Alasara Lappajärven kunnanjohtaja, Sam Leijonanmieli Vimpelin kunnanjohtaja ja Mikko Huhtala Evijärven kunnanjohtaja.

Tervetuloa käymään tai ihan olemaan Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle!

Tervetuloa kesä! Kesä Suomessa ja Järviseudulla on täynnä tapahtumia, joista jokainen voi valita mieluisat, itselleen ja kesäaikatauluun sopivat.


Kuntien isoimmat kesätapahtumat järjestetään heinäkuussa, mutta pienempiä kesätapahtumia riittää elokuulle asti. Tapahtumia löytyy varmasti jokaiseen makuun.


Elokuun ensimmäisellä viikolla Kraatterijärven Geopark alueelle saapuu UNESCO:n evaluaattorit, jotka arvioivat onko geologisesti ainutlaatuinen alueemme valmis saamaan UNESCO:n statuksen. Luonnollisesti Lappajärven synty meteoriitin iskemästä ja iskussa muodostunut kärnäiitti kiviaines ovat yleisimmin tiedossa olevat alueen geologiset erityisyydet, mutta koko Järviseudun alueella on myös runsaasti mielenkiintoisia ja merkittäviä käyntikohteita. Geologisten mielenkiintoisten kohteiden lisäksi Geoparkin alueelta löytyy monentyyppisiä nähtävyyksiä ja tutustumisen arvoisia paikkoja.

Mainos


Yhdessä tekeminen ja kuntien kehittäminen jatkuu. Kuntien elinvoimaista ja hyvinvoivaa tulevaisuutta rakennetaan yhteistyössä muistaen, että kunta on kuntalaisia ja kausiasukkaita varten. Pitkäjänteinen työ tuottaa hyviä tuloksia. Kun muistetaan tiivis taloudenpito ja tehdään aktiivisesti töitä elinvoiman ja kunnassa ympärivuotisesti tai kausiasukkaina elävien hyvinvoinnin eteen Järviseudulla on valoisa tulevaisuus. Järviseutua on kehitetty ja kehitetään suunnitelmallisesti eteenpäin tavoitteena kaikille entistä parempi arki ja elämä meillä Järviseudulla. Työtä kotikuntiemme eteen tehdään tiiviillä yhteistyöllä yritysten, yhteisöjen ja asukkaiden kanssa, joista löytyykin ilahduttavan paljon aktiivisia toimijoita. Nyt nautitaan kesästä, jokainen tavallaan ja lomien jälkeen jatketaan yhteistä työtä entistä paremman Järviseudun kehittämiseksi.

Aurinkoista kesää kaikille!

Mikko Huhtala Evijärven kunnanjohtaja 
Sami Alasara Lappajärven kunnanjohtaja
Sam Leijonanmieli Vimpelin kunnanjohtaja

Tervetuloa olemaan, elämään ja viihtymään Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle!

Järviseutulaisuudessa pohjalaisuuksien erityispiirteet ovat tiivistyneet sielunmaisemaksi, missä sisäinen uho tuottaa sinnikkyyttä, yritteliäisyyttä ja isoja tahtotiloja. Ammennetaan rakkaan kotiseudun historiasta, mutta katsotaan kiinnostuneena tulevaisuuteen ja eletään tässä päivässä. Järviseudun maisemaa hallitsee Ähtävänjoen vesistö. Euroopan suurimman kraatterijärven Lappajärven rannoille kätkeytyy tuhat tarinaa ja aarretta vimpeliläisten ja lappajärveläisten kerrottaviksi. Tunnelmaltaan kiehtova Välijoki yhdistää Lappajärven ja satasaarisen Evijärven. Evijärven monipuolinen ja linnusto ja saarten tuoma rauha tarjoavat ainutlaatuista luontoa nautittavaksi kaikille aisteille. Järviseutu on myös geologisesti mielenkiintoista aluetta. Kraatterijärvi Geoparkin sivusto tarjoilee yksityiskohtaista tietoa ja esittelee geologisia kohteita Lappajärven törmäyskraatterin ympäristöstä. Kraatterijärven Georeitti esittelee monipuolisesti alueen maa- ja kallioperägeologiaa ja pieneltä osin myös historiaa.

Lue koko teksti

Kuvagalleria

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.