Aluehallitus hyväksyi ensihoidon palvelutasopäätöksen – uusi ambulanssiyksikkö perustetaan hoitotasoa parantamaan

Palvelutason laskun pysäyttämiseksi aluehallitus hyväksyi esitetyn mukaisesti yhden uuden hoitotason ambulanssiyksikön perustamisen.
Palvelutason laskun pysäyttämiseksi aluehallitus hyväksyi esitetyn mukaisesti yhden uuden hoitotason ambulanssiyksikön perustamisen.
Palvelutason laskun pysäyttämiseksi aluehallitus hyväksyi esitetyn mukaisesti yhden uuden hoitotason ambulanssiyksikön perustamisen.
Palvelutason laskun pysäyttämiseksi aluehallitus hyväksyi esitetyn mukaisesti yhden uuden hoitotason ambulanssiyksikön perustamisen.

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus käsitteli maanantain 29.4.2024 kokouksessaan ensihoidon palvelutasopäätöstä ja hyväksyi sen omalta osaltaan. Kyseessä on lakisääteinen dokumentti, jossa määritellään ensihoidon järjestämisen kannalta merkittävät seikat, muun muassa tavoiteajat potilaiden saavuttamiseen.

On todettu, että ensihoidon tehtävämäärä kasvaa vuosittain noin 5–6 prosenttia. Ilmiö on maanlaajuinen. Ensihoitoyksiköiden määrä Etelä-Pohjanmaalla on pysynyt samana vuodesta 2014 lähtien, mikä on aiheuttanut vasteaikoihin viivettä. Tämä on johtanut palvelutason laskuun.

Palvelutason laskun pysäyttämiseksi aluehallitus hyväksyi esitetyn mukaisesti yhden uuden hoitotason ambulanssiyksikön perustamisen. Lisäksi hyväksyttiin yhden nykyisen perustason yksikön muuttaminen hoitotasolle ja valmiusajan nostaminen nykyisestä arkipäivien 8 tunnin valmiusajasta 12 tunnin valmiuteen kuutena päivänä viikossa. Näillä toimin turvataan ensihoidon palvelun saatavuutta alueen asukkaille myös jatkossa. Lopullisen päätöksen ensihoidon palvelutasopäätöksestä tekee aluevaltuusto.

Hyvinvointialueella on toteutettu hoitotyön perusmiehitysselvitys. Sen avulla saadaan tietoa siitä, mikä on optimaalinen henkilöstömitoitus suhteessa kunkin yksikön toimintaan. Aluehallitus merkitsi selvityksen tulokset sekä jatkotoimenpiteet tiedoksi.

Kiireettömiin palveluihin tulossa kesällä sulkuja

Aluehallitus merkitsi tiedoksi myös tulevan kesän toiminnan järjestelyt hyvinvointialueella. Kiireellinen ja päivystysluonteinen hoito ja palvelu turvataan kaikissa tilanteissa. Kiireettömissä palveluissa toteutetaan sulkuja ja supistuksia. Hyvinvointialue tulee tiedottamaan kesän poikkeusaukioloista erikseen.

Aluehallitus hyväksyi kuntouttavan työtoiminnan liikkeen luovutuksen Kauhavan kaupungilta Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Kuntouttava työtoiminta on ollut osa Kauhavalla toimivan työpaja Junkin toimintaa. Lisäksi Junki-pajassa tuotetaan nuorten työpajatoimintaa sekä muuta työllistymistä edistävää toimintaa.

Lisäksi aluehallitus käsitteli neljä valtuustoaloitetta, joiden vastaukset se saattaa tiedoksi aluevaltuustolle. Asiakaspysäköinnin valvontaa ja sakotusta koskevan asian aluehallitus päätti palauttaa valmisteluun.

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.