Kraatterijärvi Geopark avaa uusia ulottuvuuksia 

Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.
Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.
Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.
Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.

HISTORIALLINEN hetki koitti Etelä-Pohjanmaalla 27. maaliskuuta 2024, kun Kraatterijärvi Geopark kohosi UNESCOn arvostetun geologisesti arvokkaiden alueiden verkoston jäseneksi. Tämä ainutlaatuinen tunnustus nostaa koko maakunnan aivan uudelle tasolle kansainvälisellä matkailukartalla ja avaa lukuisia uusia mahdollisuuksia tulevaisuudelle. 

Opetus- ja kulttuuriministerinä toimikauteni alussa kesällä 2021 ensi töikseni edesautoin, että Lappajärvi sai erityisavustuksen uudelle Geopark-hankkeelle, joka tuki myös silloisen hallitusohjelman tavoitetta vahvistaa Suomen kulttuurimatkailua. Geoparkin ainutlaatuiset kulttuurikohteet ja luonnonvarat muodostavat vetovoimaisen kokonaisuuden, jolla on kaikki edellytykset menestyä. Avustusta hankkeelle myönnettiin silloin 50 000 euroa. Pitkäjänteinen työ kantoi hedelmää ja Kraatterijärvi Geoparkista tuli vihdoin totta. 

Etelä-Pohjanmaa on aina ollut tunnettu vahvasta identiteetistään ja sitkeydestään. Tämä saavutettu Geopark-status on jälleen kerran yksi onnistunut voimannäyttö yhteistyön voimasta. Koko seutukunnan, alueen matkailutoimijoiden ja Järviseudun ammatti-instituutin yhteinen ponnistus on kantanut hedelmää. Se avaa ovia uusille mahdollisuuksille matkailun, tutkimuksen ja koulutuksen aloilla. Se antaa myös meille eteläpohjalaisille ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä kotiseutumme rikkauksia ja vahvistaa alueellista identiteettiämme. 

Kulttuurimatkailun potentiaali on Etelä-Pohjanmaalla kiistatta valtaisa. Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien alueella sijaitseva Kraatterijärvi Geopark tarjoaa ainutlaatuisen kehyksen monipuoliselle matkailulle. Uusi Geopark-status luo alueelle lukuisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ja nyt onkin aika hyödyntää niitä yhteistyöllä ja kehittämällä paikallisia palveluita. 

Toivon, että hallituspuolueiden pohjalaiset edustajat jatkavat alueemme edunvalvontaa tulevallakin vaalikaudella ja varmistavat, että Etelä-Pohjanmaa saa tarvitsemansa tuen menestyäkseen ja kehittyäkseen. Yhdessä voimme tehdä maakunnastamme entistäkin houkuttelevamman paikan elää, yrittää ja kokea ainutlaatuisia elämyksiä.  

Antti Kurvinen 

eduskuntaryhmän puheenjohtaja (kesk.) 

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.