Vilho Mustajärven säätiö jakoi stipendit ja avustukset Evijärvelle ensimmäisen kerran

Vaatimattomasti elänyt Vilho Mustajärvi perusti säätiön, joka jakaa stipendejä evijärveläisnuorille. Kuva: Esko Pellinen.
Vaatimattomasti elänyt Vilho Mustajärvi perusti säätiön, joka jakaa stipendejä evijärveläisnuorille. Kuva: Esko Pellinen.
Vaatimattomasti elänyt Vilho Mustajärvi perusti säätiön, joka jakaa stipendejä evijärveläisnuorille. Kuva: Esko Pellinen.
Vaatimattomasti elänyt Vilho Mustajärvi perusti säätiön, joka jakaa stipendejä evijärveläisnuorille. Kuva: Esko Pellinen.

EVIJÄRVELÄINEN Vilho Mustajärvi menehtyi syksyllä 2022 ja määräsi testamentissaan perustettavaksi omaa nimeään kantavan säätiön, jonne pääosa hänen varallisuudestaan siirrettiin. Mustajärvi määritteli säätiön säännöissä, että säätiön tarkoituksena on jakaa avustuksia ja oppilasstipendejä evijärveläisille opiskelijoille, opiskelivatpa he missä päin maailmaa tahansa.

Lue täältä mistä on kyse

Säätiö antaa myös avustuksia Kauhavan seurakunnan Evijärven kirkkopiirin ja Evijärven helluntaiseurakunnan nuorisotyön tukemiseen sekä Evijärven nuorten urheilijoiden yksilö- ja joukkuelajien ja partiotoiminnan tukemiseen, kilpailumatkoihin ja harjoittelutilojen parantamiseen.

Säätiön ensimmäinen tilinpäätös on valmistunut ja sen perusteella jaetaan 34 000 euroa säätiön tarkoituksen mukaisesti. Haku stipendien ja avustusten hakemiseen on ollut avoinna maalis – huhtikuun ajan. Hakemuksia tuli 63 kappaletta. Oppilasstipendejä haki 47 opiskelijaa ja yhteisöjen avustushakemuksia tuli 16 kappaletta.

Oppilasstipendejä jaettiin 22 100 euroa

Kaikki hakijat saivat stipendin. Lukiotason opiskelijoille jaettiin 2 600 euroa, ammattiopintotason opiskelijoille 6 800 euroa sekä yliopisto-opiskelijoille ja tieteellistä tutkimustyötä tekeville 12 700 euroa.

–Pidimme hallituksessa tärkeänä, että kaikille hakijoille voitiin osoittaa tukea, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Martti Tyynismaa.

Yliopisto -opiskelijoille ja tieteellistä tutkimustyötä tekeville painotettiin tuen määrissä niitä, joilla opinnot ovat lähellä päätösvaihetta. Suurin yksittäinen tuki oli 2 000 euroa.

Avustuksia nuorisotyötä tekeville yhteisöille jaettiin 11 900 euroa

Hallituksen mielestä oli tärkeätä, että ensimmäisenä vuonna saatiin paljon hakemuksia useilta nuorisotyötä tekeviltä yhteisöiltä. Näin saatiin hyvä kuva siitä, millaista lapsi- ja nuorisotyötä Evijärvellä tehdään. Aivan kaikki hakemukset eivät täyttäneet säätiön tarkoitusta ja siten tukia jaettiin viidelle yhteisölle ja yhdeksään kohteeseen.

Mainos

Suurin tuki jaettiin Evijärven Urheilijoiden kolmelle jaostolle painin, yleisurheilun ja jalkapallon tukemiseen yhteensä 5 400 euroa. Kauhavan seurakunnan Evijärven kirkkopiiri ja Evijärven helluntaiseurakunta saivat 2 500 euroa kumpikin, Evipartio 1 000 euroa sekä Evijärven Kuntoilukeskus 500 euroa.

Hallitus hakee pitkällä tähtäimellä avustusten käytöllä vaikuttavuutta, jolla on pysyvää merkitystä nuorisotyöhön Evijärvellä. Hallituksen toiveena on, että tulevina vuosina nuorisotyötä tekevät yhteisöt suunnittelisivat pitkäkestoisia hankkeita, joita säätiö voisi tukea vuosittain. Nyt ensimmäisen vuonna jaettavat avustukset käytetään enemmänkin yleisavustuksina yhteisöjen nuorisotyön akuuttien tarpeiden hoitamiseen.

Säätiö jakaa stipendejä ja avustuksia joka vuosi

Hallitus uskoo, että vuosittain jaettava summa on kasvava. Jaettava määrä on riippuvainen siitä, miten hyvin suomalaisten pörssiyhtiöiden osingonmaksukyky kehittyy vuosittain. Säätiö omistaa 30 suomalaisen yhtiön osakkeita ja ainoa tulonlähde on osinkotuotto.

–Uskon, että lähivuosina tulemme jakamaan 35 000 – 50 000 euroa vuosittain, toteaa Tyynismaa.

Vilho Mustajärvi määräsi säätiön hallituksen puheenjohtajaksi Martti Tyynismaan, varapuheenjohtajaksi Antti Haapojan ja jäseniksi Ville Kottarin ja Esko Pellisen. Hallitus oli stipendien ja avustusten päätöksissä yksimielinen ja pystyi noudattamaan Vilho Mustajärven säätiölle kirjaamaa tahtoa ja tarkoitusta hyvin. Hallitus kokee työn säätiön hyväksi ja Evijärveläisen nuorison tueksi kunnia-asiana.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Löytyisikö täältä tuttuja kasvoja?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.