Rebecka Sofia Ahvenniemi Kamarimusiikkiviikon säveltäjävieraana

Kamarimusiikkiviikon säveltäjävieras Rebecka Sofia Ahvenniemi. Kuva: Monika Kolstad.

Musiikkilukion omalla YouTube-kanavalla perjantaina 28. tammikuuta esitettävä konsertti on samalla lukion uudistetun konserttisalin ensikonsertti. Täydellisen muodonmuutoksen kokenut sali on nimetty Kamarimusiikkiviikon perustajan, säveltäjä P. H. Nordgrenin mukaan.

Konsertti alkaa Henry Purcellin musiikilla jousiorkesterille. Mukana on myös perinteistä pelimannimusiikkia Kaustisen saaman Unescon aineettoman kulttuuriperintönimityksen johdosta. Seuraavana perjantaina toteutetaan suoratoistona Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin konsertti Kallio soi!

Vuoden nuoren taiteilijan, kitaristi Otto Kentalan konsertti järjestetään toukokuun alussa, samoin kuin Timo Alakotilan sävellyskonsertti.

Kamarimusiikkiviikon säveltäjävieraaksi on valittu lappajärveläisjuurinen Rebecka Sofia Ahvenniemi. Laaja kokonaisuus Ahvenniemen teoksia esitetään Lumo-konsertissa syyskuun puolivälissä, samoin kuin Kaija Saariketun ja Kimmo Hakolan kantaesitykset. Samaan syksyiseen kamarimusiikkiviikonloppuun siirtyvät Sonja Fräkin ja Maria Puusaaren sekä Kreeta-Maria Kentalan ja Tea Polson duokonsertit. Silloin nähdään myös vuoden kuvataiteilija Kaj Lindgårdin näyttely. Tämän vuotinen Kamarimusiikkiviikko on järjestyksessä jo 44.

Tapani Tyynelä

Leave a comment

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.