Veto avasi voitolla

Jukka-Pekka Vainionpää oli Vedon tuhoase.
Jukka-Pekka Vainionpää oli Vedon tuhoase.
Jukka-Pekka Vainionpää oli Vedon tuhoase.
Jukka-Pekka Vainionpää oli Vedon tuhoase.

Veto-Joensuu 1-0 (1-1,6-4)

Vimpelin Veto avasi superpesiskautensa Espanjan Fuengirolassa kaatamalla Joensuun Mailan. Vedon takatilannepelaaminen joutui heti avausvuorossa kunnon testiin Joensuun kehitettyä palottoman ajolähdön ykköskärjellään. Ulkopeli kesti, tuloksena kolme paloa kotipesään. Joensuu otti kuitenkin johdon toisessa vuorossa ajolähtöonnistumisellaan. Vedon vastaus tuli tasoittavassa vuorossa Janne Mäkelän iskiessä kotiutuksen merkatulla välilyönnillä. Veto pääsi yrittämään jakson ratkaisua neljännen vuoron tasoittavallaan palottomasta ajolähdöstä. Veto kuitenkin hölmöili tilaisuutensa, erinomainen tilanne kuivui Joensuun lukkarin Ville Väliahon taktiseen väärään.

Veto otti toisella jaksolla johdon avausvuorossa Jukka-Pekka Vainionpään ajolähtöpommilla. Lisäjuoksut kariutuivat kuitenkin jälleen Väliahon erinomaiseen taktiseen väärään. Vainionpään ilotulitus jatkui toisessa vuorossa miehen onnistuttua kotiutuksessa kahdella peräkkäisellä lyönnillä. Joensuu vastasi tasoittavallaan räväkästi napauttamalla kaksi juoksua. Vedon rumputuli jatkui kolmannessa vuorossa numeroiden vaihtuessa taululla Vainionpään komealla välilyönnillä sekä Matias Rinta-ahon kakkosrajanäpillä. Joensuu ei kuitenkaan taipunut, joukkue kavensi tasoittavallaan eroa kahdella juoksulla. Päätösvuorossa Veto kasvatti juoksutiliään yhdellä: ensin Vainionpää siirsi Mikko Kanalaa kaksi pesänväliä eteenpäin, perään Janne Mäkelä puhkaisi viimeisenä lyöjänä takakentän juoksuttaen Kanalan kotipesään. Kolmostilanteet Joensuulle 15-14, kärkilyönnit Vedolle 42-39. Vedon pokaalit pokkasivat neljä juoksua lyönyt ja 6/10 kärkilyöntitehot kerännyt Vainionpää sekä 7/10 kärkilyöntionnistumiset merkkauttanut Kanala. Yleisöä saapui lehtereille 2057 silmäparia.

Maalikuussa Vedon pelinjohtovastuun ottanut Kari Kleemola ei johtanut suojattejaan kauden avaukseen optimaalisesta tilanteesta. Kuviot eivät ole vielä ehtineet täysin hioutua, eli voitto oli maukas. Mies kiitteli tärkeän avausvoiton jälkeen suojattejaan ja kannattajia.

– Ei ollut helppo ottelu, varsinkin ensimmäinen jakso oli haastava. Täytyy nostaa hattua pelaajille, he tekivät paikoista tarvittavat juoksut. Kiitos myös paikalle saapuneille kannattajille, heidän yhteisöllisyytensä oli hienoa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.