Järviseudun lukiot jälleen mukana GSA-kisassa ainoina Euroopasta

ALAJÄRVEN, Vimpelin ja Lappajärven lukiot ovat mukana kolmannessa Global Scientist Award Finland -kilpailussa. Voittajatiimi pääsee kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin.
ALAJÄRVEN, Vimpelin ja Lappajärven lukiot ovat mukana kolmannessa Global Scientist Award Finland -kilpailussa. Voittajatiimi pääsee kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin.
ALAJÄRVEN, Vimpelin ja Lappajärven lukiot ovat mukana kolmannessa Global Scientist Award Finland -kilpailussa. Voittajatiimi pääsee kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin.
ALAJÄRVEN, Vimpelin ja Lappajärven lukiot ovat mukana kolmannessa Global Scientist Award Finland -kilpailussa. Voittajatiimi pääsee kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin.

ALAJÄRVEN, Vimpelin ja Lappajärven lukiot ovat mukana kolmannessa Global Scientist Award Finland -kilpailussa. Voittajatiimi pääsee kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin.

Finland Japan Culture and Education sai kutsun Japanissa GSA-toimintaa koordinoivalta Ikeda Gakuenilta järjestää vastaava kilpailu Suomessa jo vuonna 2022. Kilpailuun osallistui neljä joukkuetta ja niistä kaksi parasta pääsi marraskuussa 2022 Kagoshimassa pidettyyn loppukilpailuun. Vuonna 2023 kilpailuun osallistui viisi joukkuetta ja niistä paras pääsi loppukilpailuun Kagoshimaan.

–Nyt GSA:n kilpailuorganisaatio on kutsunut meidät jälleen edustamaan Eurooppaa ainoana lukioalueena Kagoshimassa 10.11.2024 järjestettävissä kilpailussa, kertoo FJCE:n presidentti Heikki Mäkipää.  

–Erityisen halutuksi alueemme teki UNESCO Global Geopark statuksen saaminen.

Global Scientist Award “Dream Wings” on japanilainen sosiaalinen innovaatio, jonka tarkoituksena on tukea kouluissa tehtävää tutkimuslähtöistä opetusta ja edistää oppilaiden henkilökohtaista lähestymistä tieteeseen ja siitä saataviin tuloksiin. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 100 lukiota lähinnä Kaakkois-Aasiasta, Kiinasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Oppilaat voivat toimia  itsenäisesti, parina tai tutkimusryhmänä tutkien luonnontieteen alueelta mielenkiintoisena pitämäänsä aihetta. Kilpailuesitys pidetään raadin edessä, joka koostuu Vaasan yliopiston henkilökunnasta, Geoparkin henkilöistä sekä kaikista kolmesta Kraatterijärven alueen kunnallisjohtajasta. Tuomariston puheenjohtajana toimii FJCE. Tuomariston päätös ei ole valituskelpoinen.

FJCE jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin. Matkalle lähtevät voittajat osallistuvat Japanissa kansainväliseen GSA-kilpailuun ja pitävät esitelmät paikallisissa kilpailuissa 10. marraskuuta 2024.

Kilpailusta meillä aiemmin kirjoitettua

https://www.jarviseudunsanomat.fi/en/arkisto/2022/06/05/global-scientis-award-finland-2022-ratkennut-voittaja-jarviseudulta-japaniin

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.