Yleisurheilukuulumisia Evijärveltä

Sillankorvan juoksun 10 kilometrin matkan osallistujat lähdössä matkaan vuonna 2023. Kuva: Johanna Kujala.
Sillankorvan juoksun 10 kilometrin matkan osallistujat lähdössä matkaan vuonna 2023. Kuva: Johanna Kujala.
Sillankorvan juoksun 10 kilometrin matkan osallistujat lähdössä matkaan vuonna 2023. Kuva: Johanna Kujala.
Sillankorvan juoksun 10 kilometrin matkan osallistujat lähdössä matkaan vuonna 2023. Kuva: Johanna Kujala.

TALVEN harjoituskausi alkaa olla loppusuoralla ja pikkuhiljaa yleisurheilijat siirtävät ajatuksia kohti kesän harkkoja ja mahdollisia kisoja. Tarjolla on läpi kesän niin aikuisille kuin lapsille ja nuorille sekä kisoja että harjoituksia.

Kesäkausi alkaa perinteisesti Sillankorvan juoksusta toukokuun toisena lauantaina eli 11. toukokuuta ja kilpailukeskuksena on tuttuun tapaan Sillankorvan leirintäalue.  Juoksijat lähtevät matkaan kello 13 ja ilmoittautuminen viimeistään puoli tuntia aikaisemmin. Sarjat ja matkat ovat vakiintuneet vuosien myötä niin, että jokainen löytää varmasti itselleen sopivan oman kuntonsa mukaan joko ajalla tai ilman. Myös pienimmät lapset pääsevät kisaamaan leirintäalueen piha-alueella. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan pääpalkintona kirkkaan keltainen Jopo-polkupyörä.

VALTAKUNNALLISTA yleisurheiluviikkoa vietetään 20.–26. toukokuuta. Evijärven urheilijat aloittavat viikon järjestämällä Kirkonkylän pururadalla 20. toukokuuta Metsä Group -seurakisat, lajina on maastojuoksu. Sarjoja on 5-vuotiaista alkaen aikuisten sarjoihin saakka.  Kaikki palkitaan ja tarjolla makkaraa sekä mehua kisaajille ja huoltajille.

KESÄHARJOITUSKAUSI käynnistyy toukokuussa ja läpi touko-kesäkuun ajan pyörivät harjoitusryhmät 6–9-vuotiaille sekä 10–15-vuotiaille. Lisäksi aikuisurheilijat harjoittelevat sunnuntaisin urheilukentällä. Harjoitukset ovat kaikille ilmaiset ja niihin voi tulla vapaasti treenaamaan yleisurheilulajeja. Lisäinfoa löytyy urheilijoiden nettisivuilta ja some-kanavista.

EVIJÄRVEN yleisurheilukesän huippukohta on lasten yleisurheilukisat omalla kentällä. Kisat aloittaa perinteinen Erkin Koitos 26. kesäkuuta. Evijärvi-viikolla ja kisoja on sen jälkeen joka keskiviikko 24. heinäkuuta saakka. Sarjoja on 3–15-vuotiaille ja lisäksi heinäkuun ajan jokainen innokas saa osallistua 300 metrin juoksuun.

Heli Saari

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.