Siirry sisältöön
Tilaa uutiskirje Tilaa lukuaikaa Osta irtonumero Kirjaudu
Järviseudun sanomat
  • Etusivu
  • Joulukalenteri
  • Uutiset
    • Kolumni
    • Asuminen ja ympäristö
    • Hyvinvointi
    • Kulttuuri ja ihmiset
    • Kunnallisuutiset
    • Lukijan mielipide
    • Pesäpallo
    • Tilaajille
    • Urheilu
    • Yhteisöt
    • Kaikki aiheet
    • Uutisarkisto
    • Vain kotisivuilla olevat artikkelit
  • Paikkakunnat
    • Lappajärvi
    • Vimpeli
    • Evijärvi
    • Alajärvi
    • Kauhava ja Kortesjärvi
    • Soini
  • Näköislehti (digilehti)
    • Näköislehti (digilehti)
    • Lehtikioski
  • Tapahtumakalenteri
  • Kesäasukkaat
  • Asiakaspalvelu
Etusivu » Perinneruoka

Perinneruoka

Perinneruuat maistuivat Evijärven Sopulassa sunnuntaina.

Pitopöydässä porinaa perinneruokien äärellä  

29.4.2025

SOPULAN pitopöytään kertyi sunnuntaina kaikkiaan satakunta ruokailijaa. Kotimaiset perinneruuat maistuivat ja synnyttivät vilkasta keskustelun porinaa.  –Leipä on pyhä sana, aloitti ... Lue lisää
Perinneruuan ainekset on aina tuotettu lähellä. Kuva Museovirasto. Matti Poutvaara, Evijärvi 1961.

Evijärven perinneruokapäivässä palataan leivän alkulähteille

6.4.2025

SUNNUNTAINA 27. huhtikuuta järjestetään Evijärven Vasikka-ahon Sopulassa perinneruokapäivä. Ruokaa on tarjolla kello 12–15 ja mukaansa saa myös reseptit. Yksi tapahtuman ... Lue lisää
Mutti.

Muistojen mutti  

14.10.2023

MUTTI on vanha suomalainen perinneruoka, jonka juuret tiedetään ulottuvan vähintäänkin 1700-luvulle saakka. Tämä yksinkertainen ruoka on ollut erityisen suosittu maaseudulla, ... Lue lisää
Piimävelliä nauttimassa Saara Kankaanpää (vas.), Elina Löytömäki, Ulla Huhtinen, Eeva-Maija Savola, Ritva Vistinmäki, Aila Nokua, Anita Ora ja Virpi Nokua

Helmimarttojen perinneruokaillassa nautittiin naurisherkkuja

7.10.2023

KUULOSTAVATKO piimävelli, perunapuuro ja naurispiiraat tutuilta ruokalajeilta? Näitä ja montaa muuta lajia päästiin maistamaan Lappajärvellä Aila Nokuan luona Helmimarttojen perinneruokaillassa. ... Lue lisää
Tuija Matintupa.

Perunaropsua ja piimävelliä – mitä perinneruokia sinä valmistat?

13.8.2023

PERINNERUOKA on ruokaa, jonka sisältöön, valmistamiseen, tarjoiluun ja syömiseen liittyvä tieto ja osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Joka maakunnallahan on ... Lue lisää
Lahjapaketti
Joulu tulee, niin myös toimituksen uutiskirje! Tilaa tästä!

Sukella arkistoihin

joulukuu 2025
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« marras    

Perinneruoka

Pitopöydässä porinaa perinneruokien äärellä  

29.4.2025

Evijärven perinneruokapäivässä palataan leivän alkulähteille

6.4.2025

Muistojen mutti  

14.10.2023

Helmimarttojen perinneruokaillassa nautittiin naurisherkkuja

7.10.2023

Perunaropsua ja piimävelliä – mitä perinneruokia sinä valmistat?

13.8.2023

Uutisarkisto
JSS logo sininen

Järviseudun Sanomat on Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla kerran viikossa ilmestyvä puolueeton paikallislehti. Levikiltään Järviseudun Sanomat on sarjassaan Suomen suurimpia viikoittaisia paikallislehtiä.

Järviseutu-säätiön apurahahakemus
Anna palautetta Tietosuojaseloste

Yhteystiedot

Järviseudun sanomat
0400 773 492
toimitus@jarviseudunsanomat.fi
Maneesintie 16
62600 Lappajärvi

Some

@jarviseudunsanomat Jss Järviseudun Sanomat +358 40 077 8542
UUTISET TAPAHTUMAT NÄKÖISLEHTI
  • Etusivu
  • Joulukalenteri
  • Uutiset
    • Kolumni
    • Asuminen ja ympäristö
    • Hyvinvointi
    • Kulttuuri ja ihmiset
    • Kunnallisuutiset
    • Lukijan mielipide
    • Pesäpallo
    • Tilaajille
    • Urheilu
    • Yhteisöt
    • Kaikki aiheet
    • Uutisarkisto
    • Vain kotisivuilla olevat artikkelit
  • Paikkakunnat
    • Lappajärvi
    • Vimpeli
    • Evijärvi
    • Alajärvi
    • Kauhava ja Kortesjärvi
    • Soini
  • Näköislehti (digilehti)
    • Näköislehti (digilehti)
    • Lehtikioski
  • Tapahtumakalenteri
  • Kesäasukkaat
  • Asiakaspalvelu