Vaikeita valintoja edessä, rahat ei riitä, säästöä pitäisi saada. On esitetty, että säästöjä haetaan supistamalla Ilmajoen ja Lapuan sotekeskuksia, lakkauttamalla vuodeosastot Ilmajoella, Lapualla ja Jalasjärvellä, sekä lakkauttamalla Nurmon, Töysän ja Alahärmän terveysasemat.
Nämä säästötoimenpiteet nostattavat ankarasti tuntoja puoleen ja toiseen. Tällä hetkellä tuntuu, ettei hyvinvointialueen päättäjillä ole mitään keinoja pelastaa mitään yksikköä, säästöjä on saatava.
Nurmon kohtalosta on jo aiemmin päätetty, että se jää, ja nyt se on taas lopetuslistalla.
Itse mietin, että jos jokin yksikkö lopetetaan, onko laskettu kuinka paljon esimerkiksi kuljetukset tulevat maksamaan, paljonko lopettaminen kuormittaa muita yksiköitä, onko meillä siellä tarpeeksi osaavaa henkilökuntaa, pysyykö meillä maakunnassa palvelut.
Itse jouduin sattumalta vierailemaan Seinäjoen ensiavussa muutama viikko sitten ja siellä oli kaikki vuodepaikat silloin täynnä ja itse sain viimeisen paikan. Huomasin, että oli aika kiire ilta. Henkilökunta oli yrittänyt saada apukäsiä iltaan, mutta kukaan ei halunnut tulla. Hoitohenkilökunnankin pitää miettiä omaa jaksamistaan.
Mietityttää, kun osaavia hoitajia sanotaan irti, töitä olisi, ulkomaalaisia työntekijöitä halutaan lisää Suomeen ja tälle alueelle. Mitä tämä tarkoittaa? Miksi osa hoitohenkilökunnasta hukkuu töihin ja toisia sanotaan irti? Mitä tälle asialle voidaan tehdä, että hoitohenkilökunta viihtyy työssään ja jaksaa tehdä työtään, eikä hakeudu toiselle alalle?
Jenni Hyyppä, Seinäjoki & Lappajärvi
Aluevaali- ja kuntavaaliehdokas Keskusta, yrittäjä, opettaja