ALAJÄRVEN kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 23. syyskuuta suunnittelutarveratkaisun Koppelonevan aurinkovoimahankkeelle. Koppeloneva sijaitsee Luoma-ahon ja Koivumäen kylien välimaastossa, lähellä Vimpelin kunnan rajaa. Ennen turvetuotantoalueena toimineille tiloille on solmittu maanvuokrasopimukset yksityisten omistajien kanssa. Hankealue on pinta-alaltaan noin 49 hehtaaria, ja hankkeella tavoitellaan enintään noin 45 MWp aurinkovoimalan perustamista alueelle. Aurinkopaneelikentän kokonaisalue on noin 40 hehtaaria.
Kaupunginhallitus suostuu hakemukseen ehdolla, että viranomaislausunnoissa vaaditut luvat on hyväksytty, ja myös suositellut selvitykset kuten tarkempi hulevesisuunnitelma sekä ojitusilmoitus laaditaan. Lisäksi rantapuusto tulee säilyttää ja maakaapeli tulee sijoittaa vähintään kahden metrin syvyyteen.
Perusteluina kaupunginhallitus toteaa, että suunniteltu hanke soveltuu ympäristöönsä, eikä se aiheuta haittaa lähialueen asukkaille eikä maanomistajille, ja alueen käyttötarkoituksen muuttaminen aurinkoenergian tuotantoon tukee aurinkoenergian kestäviä tuotantoperiaatteita niin voimalan kokoluokan, voimalinjojen sijoittumisen, tieverkoston ja ympäröivän maankäytön suhteen.
PYKÄLÄKOHTA koskien Alajärven kaupungin ja Alajärven Ankkuripesis ry:n välistä markkinointiyhteistyösopimusta päätettiin äänestyksen jälkeen palauttaa valmisteluun. Tänä ja viime vuonna kaupunki on tukenut Ankkureita 19 500 euron vuosittaisella summalla. Nyt Ankkuritpesis on tarjonnut vastineeksi 21 500 euron tuesta kahdelle tulevalle kaudelle muun muassa kaupungin näkyvyyttä kotisivullaan ja somekanavillaan sekä led-tienvarsitaululla ja Ruutu+-lähetyksissä, pelaajia ja pelinjohtajia kahdeksi työpäiväksi kaupungin tapahtumiin, otteluisännyyttä, sekä irtolippuja otteluihin.
Pohjaesityksenä kaupunginhallitukselle oli, että sopimus hyväksytään. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu ja hallituksen varajäsen Pirjo Kantokoski jääväsivät itsensä esteellisinä. Sari Palmu esitti Pentti Joensuun ja Antti-Kalle Levijoen kannattamana, että asia palautetaan uuteen valmisteluun ja kaikki yhteistyöhakemukset käsitellään samanaikaisesti. Palmun esitys voitti äänin 4–3.