Hyvinvointialueelle esitetään koko henkilöstöä koskevia YT-neuvotteluja

SeinKS
SeinKS

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen talous- ja investointilautakunta käsittelee 4.6. kokouksessaan vuoden 2025 talousarvioraamia.

Hyvinvointialueen haastava taloustilanne tulee jatkumaan vuonna 2025. Tämänhetkisten tietojen perusteella laadittu raami osoittaa erityisesti henkilöstökuluissa merkittävää sopeuttamistarvetta. Lisäksi muun muassa palvelutuotantotapoihin tulevat muutokset muokkaavat henkilöstön työnkuvia.

Tämän vuoksi hyvinvointialueen on välttämätöntä aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Koko organisaatiota koskevien YT-neuvotteluiden käynnistämisestä päättää aluehallitus kokouksessaan 10.6.

Esitetyt YT-neuvottelut voivat johtaa työnkuvien muutokseen, työpisteiden vaihtumiseen, lomautuksiin ja viimesijaisesti myös irtisanomisiin. Erityisesti tullaan tarkastelemaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviä.

Talous- ja investointilautakunnan 4.6. kokouksen esityslista on luettavissa asianhallintajärjestelmästä, jonne pääsee hyvinvointialueen verkkosivuilta: Toimielimet ja päätöksenteko – Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hyvaep.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.