Yrittäjyys ja ulkomaat kiinnostavat kevään ylioppilasta

Tämän kevään ylioppilas Ksenia Lukina ahkeroi kesän töissä.
Tämän kevään ylioppilas Ksenia Lukina ahkeroi kesän töissä.
Tämän kevään ylioppilas Ksenia Lukina ahkeroi kesän töissä.
Tämän kevään ylioppilas Ksenia Lukina ahkeroi kesän töissä.

KSENIA LUKINA valmistui ylioppilaaksi Lappajärven Geolukiosta viisi ainetta kirjoitettuaan ja sanoo olevansa iloinen, että kirjoitukset ovat ohi. Viime keväänä hän kirjoitti yhden aineen ja tänä keväänä loput neljä. Urakka oli kova, mutta hän sanoo, että ei ole väsynyt.

Kirjoitusten jälkeen Lukina on jatkanut työskentelyä Lappajärven S-Marketissa, jossa on ollut jo vuoden ajan. Hän sanoo pitävänsä asiakaspalvelutyöstä ja siitä, että on paljon opeteltavaa. Sitten kun on oppinut koneiden ja järjestelmien käytön, tuntuu mukavalta. Hän aloitti huhtikuussa myös henkilökohtaisena avustajana, ja tekee sitä työtä, kun on kaupasta vapaalla.

Kesä kuluu töitä tehden, mutta syksyksi on toiveissa päästä opiskelemaan. Lukina ehti jo käydä Helsingissä haastattelussa opintopaikkaa varten Omniassa, joka on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä. Hän haluaisi opiskella muotiassistentiksi, joka on tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Toisesta koulusta ei ole vielä kuulunut mitään, mutta Lukina suhtautuu toiveikkaasti opiskelupaikan löytymiseen.

Helsingin hän valitsi tulevaksi opiskelupaikaksi, koska pitää matkustamisesta ja uusiin paikkoihin tutustumisesta. Pääkaupunkiseudulla asuu veli, joten kaupunki ei tunnu aivan vieraalta.

Lukina sanoo haluavansa yrittäjäksi kuten hänen äitinsäkin on. Hän haluaa tehdä työtä itsenäisesti ja olla oma pomonsa. Vastaus tulee saman tien eikä vaadi miettimistä. Hän kertoo, että yrittäjyydestä on puhuttu koulussa, ja 4H on myös esitellyt yrittämistä ammattina.

Kesällä ehtii töiden ohella myös harrastaa. Zumban tanssiminen on ollut ykkönen, mutta on kirjoitusten takia ollut vuoden tauolla. Lukina luettelee myös kävelemisen, lenkkeilyn, pyöräilyn ja kuntosalilla käymisen. Lajia on hyvä vaihtaa välillä.

Lukinan perhe muutti Karjalan Aunuksesta Suomeen vuonna 2011, eikä kukaan perheestä osannut silloin suomea. Hän sanoo olleensa 7–8-vuotias ja oppineensa suomen kielen nopeasti koulussa samoin kuin veljensä.

Aino Alppinen

Lue myös nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/05/24/sampo-ja-antton-ovat-kameramiehina-lakia-jukolassa
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/05/23/bussivuoro-paivajunalle-lappajarvelta-kauhavalle-tauolle-viikonlopun-iltareitit-evijarven-ja-kortesjarven-kautta
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/05/22/terrace-kirppu-lammittaa-kesaa-entisestaan
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.