Kempele Vetoa parempi 

Pelin kakkospalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.
Pelin kakkospalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.
Pelin kakkospalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.
Pelin kakkospalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.

KEMPELEEN KIRI voitti sunnuntaina Kempeleessä pelatun ottelun Vimpelin Vetoa vastaan 2–0.  Ruudun fanikameran kommentaattoriparin Åman ja Rannan mukaan ansaitusti: kumpikaan joukkue ei mitään erityistä esittänyt, mutta KeKi oli hitusen parempi. Jaksolukemat olivat 1–0 ja 3–1. 

Ensimmäinen jakso oli nihkeätä sisäpeliä molemmilta joukkueilta, kotijoukkueella oli kolmostilanteita kolme ja Vedolla yksi. Kotijoukkue tuli päättäväisesti tasoittavalleen ja tulosta syntyi kolmella lyöjällä. Jakso ratkesi neljännen tasoittavalla, kun ykköspalkittu Onni Määttä vaihtoi kaksi pesäväliä pompulla. Ykkös-kolmostilanteessa Tuomas Jussilan ”kumura” ja etenijä ehti niukasti hyvästä tappoheitosta huolimatta ja näin jaksovoitto kotijoukkueelle 1–0. 

Toinen jakson alussa kotijoukkue otti heti ensimmäisellä sisävuorollaan komennon. Kahden palon tilanteessa vasemmalta lyövä Antti Korhonen löi väliin: 1–0. Koko ottelun Vedon ainoa juoksun löi J-P Vainionpää, joka kuittasi KeKin johdon helpohkosti kolmossaumasta.  

Toisen aloittavalla kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon: Sami Haapakoski löi merkistä väliin. Kolmannen tasoittavalla Vedolla oli mahdollisuutensa, mutta tuloksetta. Neljännessä vuoroparissa Kempele lisäsi johtoa 3–1:een Antti Korhosen kakkospuolen puhkaisun tuloksena. Korhonen löi ottelussa kaksi juoksua. 

Veto sai tasoittavallaan palottoman ajotilanteen, mutta hyvin lukkaroinut Jani Lassila sekoitti puolikorkealla syötöillään Vedon pyristelyn.  Näin 902 katsojaa todisti 2–0 voiton Vedosta viimevuotiseen tapaan Autofix1-areenalla. 

LaVen kasvatti Perttu Olli otti ottelussa pari näyttävää koppia ja palkittiin kakkospalkinnolla.  Kannuksen Uran kasvatit onnistuivat: Teemu Hollanti etenijäjokerina ja Markus Keski-Petäjä poltti Vedon etenijöitä varmalla ulkopelillä. 

Palkitut: ykköspalkinnoilla Onni Määttä ja Vedon paras Teemu Kinnunen, kakkospalkinnoilla Severi Lassila ja Perttu Olli. 

Ottelu jäi tasoltaan varsin vaatimattomaksi. Jere Saukko ei ollut kokoonpanossa. Kolmostilanteet meni kotijoukkueelle 8–5. Ensimmäisellä jaksolla Vedolla oli yksi kolmostilanne. 

–Ulkopeli oli riittävän hyvää ja vastustaja sai kahdeksan kolmostilannetta. Virheet söivät sisäpeliämme, esimerkiksi kopinnostot ja takaetenemiset. Jatkossa sisäpeliä pitää parantaa ketä tahansa joukkuetta vastaan. Viileässä kelissä pelattu ottelu oli molemmille joukkueille sama, vaikka pallo ei kulkenut yhtä kovaa kuin lämpimällä kelillä, totesi Kari Kleemola. 

Vedon seuraava ottelut pelataan 16. toukokuuta Hyvinkäällä ja 17. toukokuuta Kiteellä. Kempele tulee Saarikentälle 21. toukokuuta. 

Lasse Pippola 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.