Kuvataidekoulu Eeron oppilastöiden näyttely Värit paletilla-Värit paperilla Villa Väinölässä

Värit paletilla - Värit paperilla- näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä 14. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2024.
Värit paletilla - Värit paperilla- näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä 14. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2024.
Värit paletilla - Värit paperilla- näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä 14. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2024.
Värit paletilla - Värit paperilla- näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä 14. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2024.

KUVATAIDEKOULU Eeron lukuvuosi on pyörähtänyt kevääseen. Taiteen perusopetusta on ollut tarjolla Alajärvellä, Soinissa, Lehtimäellä ja Vimpelissä. Opettajina ovat toimineet Marjut Mässbacka, Ulla Hautamäki ja Anni Viitasaari. Kuvataidekoulussa on oppilaita yhteensä 120. Tänä vuonna  kuvataidekoulusta saa päättötodistuksen kaksi oppilasta, Aada Pitkänen ja Samu Saukko.

Villa Väinölän yhteisnäyttelyssä on teoksia Alajärven sekä Vimpelin ryhmistä. Voidaan puhua Kuvataidekoulu Eeron varsinaisesta ”supernäyttelystä”.  Lukuvuoden aikana yhteisiksi teemoiksi ovat nousseet sisustussuunnittelu -ja rakennusaiheiset työt. Oppilaiden kanssa on tutustuttu  Alvar Aaltoon, kuka hän oli ja mitä hän teki työkseen. Unelmieni talo-töitä on tehty useassa ryhmässä. Alajärven ryhmien yhteistyönä on syntynyt  hauska pienoiskerrostalo, johon jokainen oppilas on itse suunnitellut ja tehnyt sisustuksen. Kaikkein pienimmät oppilaat ovat luoneet omia unelmatalojaan valmiista pahvilaatikoista tuunaamalla. Vimpelissä suunniteltiin ja toteutettiin pieni miniatyyrihuone. Teoksista löytyy niin upeita makuuhuoneita katosvuoteineen kuin  elegantteja kylpytiloja – ja jopa pienenpieni vessa.

Savi on vuodesta toiseen yksi  oppilaiden lempimateriaaleista.  Tänä vuonna ohjelmaan otettiin hieman haastavampia savitöitä. Periodipajalaiset tekivät rakenteeltaan onttoja, hienosti muotoiltuja ja  upeasti maalattuja savihedelmiä ja -vihanneksia. Perus I  ryhmässä muovailtiin somille savihirviöille pikkutarkkoja yksityiskohtia, sarvia, hampaita ja lonkeroita. Isommat oppilaat ovat saaneet kokeilla myös savityön lasitusta uusilla ihanilla värisävyillä. Kuviskoulussa  on hyvät mahdollisuudet myös dreijaamisen harjoitteluun.

ASETELMIEN piirtäminen on taideopintojen yksi tärkeitä perusharjoituksia. Akryyliväreillä maalatuissa hedelmäasetelmissa  on harjoiteltu valoja ja varjoja. Hedelmien upeat muodot ja värit ovat  inspiroineet myös Vimpelin oppilaita. Perus I-ryhmäläiset taiteilivat hehkuvia pastellitöitä  ja isompien 12-15 vuotiaiden ryhmässä tarkasteltiin hieman lähempää hedelmien rakennetta- melkeinpä mikroskooppisella otteella.

Kun valmentavien ryhmässä on opeteltu kuviskoulussa toimimista sekä eri tekniikoiden perusteita, siveltimen ja värien käyttöä sekä välineiden huoltoa, niin nuorten ryhmissä taas on maalattu pitkäkestoisempia ja harkitumpia akryylimaalauksia. Alajärven työpaja II-ryhmän oppilaat ovat yhdistäneet maalauksiinsa abstraktia ja realistista ilmaisua. Asetelmien piirtäminen ja maalaaminen on niinikään tullut tutuksi. Vimpelin Periodipaja/Työpaja-ryhmässä on maalauksen aiheena ollut lyhyesti ja ytimekkäästi ” Vesi ” minkä pohjalta on syntynyt monia hienoja tulkintoja veden olomuodoista.

Värit paletilla – Värit paperilla- näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä  14. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2024.  Väinölä on avoinna arkisin tiistaista perjantaihin kello 13–17 ja muulloin sopimuksen mukaan. Näyttelyn avajaisia vietetään  lauantaina 18. toukokuuta kello 13. Tervetuloa värikylläiseen ja riemukkaaseen näyttelyyn!

Marjut Mässbacka

Rakennuksia.
Hedelmä.
Asetelma.
Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.