Alajärvellä esitettiin jatkoa maksuttomalle toiselle asteelle

Alajärven kaupunginvaltuustossa esitettiin jatkoa maksuttomalle toiselle asteelle.
Alajärven kaupunginvaltuustossa esitettiin jatkoa maksuttomalle toiselle asteelle.
Alajärven kaupunginvaltuustossa esitettiin jatkoa maksuttomalle toiselle asteelle.
Alajärven kaupunginvaltuustossa esitettiin jatkoa maksuttomalle toiselle asteelle.

ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto valitsi 29. huhtikuuta perussuomalaisten Heikki Hongon Kari Korhoselta vapaaksi jääviin luottamustehtäviin Korhosen muuttaessa paikkakunnalta. Honko valittiin näin kaupunginhallitukseen varsinaiseksi jäseneksi, Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston varajäseneksi, suhteellisten vaalien vaalilautakunnan jäseneksi ja Pohjanmaan poliisilaitoksen neuvottelukunnan varajäseneksi kaupunginvaltuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Alajärvi osallistuu Seinäjoen Ammattikorkeakoulun lisärahoitukseen

VALTUUSTO myönsi lisämäärärahana 24 068 euroa Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:lle korkeakoulujen aloituspaikkojen määrän kasvattamiseen. Rahoitus maksetaan Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:lle vuosittain erissä seuraavan viiden vuoden aikana.

Määrärahat ylittyvät investoinneissa ja käyttötaloudessa

PAAVOLAN koulun peruskorjaukselle myönnettiin 150 000 euron lisämääräraha. Eläinlääkäritalon uudisrakentamiseen myönnettiin 200 000 euron lisämääräraha ja tekojääkontin hankkimiseen 80 500 euroa.

SIVISTYSLAUTAKUNNAN tilinpäätös ylittyi Alajärven kaupungin osalta 602 532 ja Lappajärven kunnan osalta 282 754 eurolla. Vimpelin osuus alittui 245 369 euroa. Alajärven osalta suurimmat ylitykset tulivat esi- ja perusopetuksesta, 249 522, ja varhaiskasvatuksesta, 309 108 euroa. Varhaiskasvatuksessa ylitykset johtuivat henkilöstökuluista, alibudjetoinnista, inflaatiosta ja ICT-kuluista. Lappajärven varhaiskasvatuspalveluissa ylitys johtuu alibudjetoinnista ja henkilöstökuluista. Vimpelin kohdalla alitus johtui odotettua suuremmista lukioon ja valmistavaan opetukseen saaduista valtionosuuksista.

Mainos

Valtuustoaloitteita kevyenliikenteenväylän, leikkialueen ja maksuttoman toisen asteen edistämisestä

KOKOUKSESSA tehtiin useita valtuustoaloitteita. Terho Mäkelä esitti keskustan valtuustoryhmän puolesta aloitteen, että Myllykankaan koulun leikkialueet ja välineet on saatettava kuntoon. Myös varastossa oleva leikkikatos on asennettava paikalleen.

Jenni Kuisti esitti vihreiden valtuustoryhmän, Alajärven sosiaalidemokraattien ja 10 muun valtuutetun aloitteen, että Alajärvi säilyttää toisen asteen maksuttomana nykyisen mallin mukaisesti toisen asteen tutkinnon suorittamisen loppuun asti tai sen kalenterivuoden loppuun asti, kun opiskelija täyttää 20 vuotta.

Jukka Pekka Finnilä esitti Alajärven kokoomuksen, Alajärven perussuomalaisten, Alajärven kristillisten, Alajärven sosiaalidemokraattien ja vihreiden valtuustoryhmien puolesta aloitteen, että Alajärven kaupunki valmistelee vuoden 2025 talousarvioon ja päätöksentekoa varten 1,3 kilometrin mittaisen Koskenvarren kevyen liikenteen väylän, kevyen liikenteen sillan sekä katuvalojen 25 prosentin kuntarahoitusosuuden.

Kangastie johtaa perussuomalaisten valtuustoryhmää

Jukka Kangastie ilmoitti perussuomalaisten valtuustoryhmän järjestäytymisestä. Kangastie toimii puheenjohtajana, Heikki Honko varapuheenjohtajana ja Anne Matokangas sihteerinä. Jäsenet ovat Jari Hämeenniemi, Orvo Kantonen, Markus Latvala ja Pasi Siirilä.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.