Keski-Pohjanmaalla virtaamat edelleen hyvin suuria (Pohjalaismaakunnat)

Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lestijoella, Perhonjoella ja Ähtävänjoella virtaamat pysyvät edelleen suurina. Lestijoella suurin virtaama on todennäköisesti tänään. Lapuanjoen pinta kääntyi lauantaina laskusuuntaan.

Mainos
Järvien pinnat ovat nousseet korkealle ja ovat edelleen pääosin nousussa. Perhonjoella Halsuanjärvi on noussut korkeammalle kuin koskaan vuonna 2004 alkaneen havaintohistorian aikana. Myös Alajärven pinta on korkealla ja vielä nousussa. Lappajärven ja Evijärven pinnat ovat nousseet selvästi säännöstelyn tavoitevyöhykkeen yläpuolelle ja jatkavat nousuaan. Tekojärvien vedenpinnat nousevat lähipäivinä kesätasojen tuntumaan. Kyrönjoella tulvavesien pumppaaminen pengerrysalueilta on aloitettu. Tulvavesien pumppaaminen peltoalueilta takaisin jokeen kestänee 15-20 päivää. Kiinteistönomistajia muistutetaan suojaamaan kastumisvaarassa olevat rakennukset. Monien vapaa-ajan asuntojen rakentamiskorkeus on alempi kuin vakituisten asuntojen. Tästä syystä vapaa-ajan asunnot ovat aikaisemmin kastumisvaarassa. Lue lisää: Pientalon tulvaturvallisuusopas (doria.fi, PDF).
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.