Kohtaavaa kerhotoimintaa ja apua lapsiperhearkeen 

5T9A7222 (1)

LUMET on harjattu sivuun kirkon rappusilta ja pienet kädet ottavat tukea metallisista kaiteista, kun lapset kipuavat kohti viikoittaista kerhohetkeään Evijärvellä. Aamupäivän ryhmän toiminta on loppunut hetkeä aiemmin, nyt on iltapäivän kerholaisten vuoro.  

Kirkon aulaan saavuttuaan, eteisestä kurkistaa hymyilevät kasvot, kun lastenohjaaja Marianne Niemi tulee vastaanottamaan kerholaiset vuorollaan. Niemi on toiminut Evijärven ja Kortesjärven kerhotoiminnan lastenohjaajana syksystä asti. Kortesjärven seurakunnalla työvuosia on taustalla jo useita.  

Niemi ajattelee, että kerhot tarjoavat lapsille ennen kaikkea virikkeitä. Myös kristillinen osuus on Niemen mielestä tärkeä osa seurakunnan kerhotyötä sekä lasten taitojen kartuttaminen yhteisen askartelun, ulkoilun ja leikin kautta on osa kerhopäivää.  

Osa lapsista saapuu kerhoon kotihoidosta, toiset tuodaan päivähoidon piiristä. Vanhemmat haluavat edelleen tarjota lapsille seurakunnan kerhotoimintaa. –Vanhemmat näkevät seurakunnan tärkeänä, toteaa Niemi.  

PERHEILLE seurakunnan tarjoama kerhotoiminta tuo mahdollisuuden hengähdyshetkeen. –Antaahan se vanhemmille pienen lepotauon, kun lapset on kerhossa pari-kolme tuntia, ajattelee Niemi.  

Aikaisemmin Evijärvellä on tarjottu yksi kerhopäivä, mutta Kauhavan seurakuntaan yhdistyttäessä haluttiin yhtenäistää seurakuntien tarjontaa. Nyt kerhopäiviä on tarjolla kaksi. Keskimääräisesti yhdessä kerhossa on lapsia 4–5 kerralla.  

Niemi kertoo pitävänsä työstään todella paljon. –Ehdin kohtaamaan lapset ja perheet. Itsestä tuntuu, että ei ole hirveää hässäkkää, vaikka tehdään asioita ja paljonkin, naurahtaa Niemi. –Mutta ehdin hyvin suunnitella toimintaa, eikä tarvitse lennosta mitään keksiä, Niemi jatkaa. 

Niemi kokee, että seurakunnan tilaisuuksia hyödynnetään kivasti ja seurakunnan perhetoimintaa Niemi suunnittelee jo katse tulevaisuudessa. Perheille Niemen viesti on kannustava. –Rohkeasti toimintaan mukaan. Perhekerhoon voi tulla mielestäni matalalla kynnyksellä ja vanhempien estyessä voi tulla vaikka isovanhempien kanssa, Niemi kertoo. Toiveita toiminnan kehittämiseen otetaan aina ilolla vastaan.  

TUKEA lasten hoitoon seurakunta haluaa tarjota perheille myös jatkossakin. Syksyllä aloitettiin Apukädet- toiminta, jonne lapsen sai ilmoittaa hoitoon. –Tämä on tällainen kokeilu nyt ainakin näin alkuun. Katsotaan, tuleeko porukkaa kuinka mukaan, Niemi kertoo.  

Toiminnan ajatuksena on lastenhoitoapu, jota tarjotaan sekä Kortesjärvellä ja Evijärvellä vuoroviikoin alustavasti tiistaiaamupäivisin. Lapsi tulee ilmoittaa hoitohetkeen etukäteen. Ensi vuoden hoitopäivistä sekä ilmoittautumisesta ilmoitetaan tarkemmin Järviseudun Sanomissa sekä Kauhavan seurakunnan nettisivuilla. Myös Niemeltä saa lisätietoa toiminnasta. 

Noora Tupeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.