Vedon kausi päättyi suureen pettymykseen – Sotkamo juhlii kultaa

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Jymy-Veto 1-0 (1-1,3-2)

Vimpelin Veto ei onnistunut uusimaan viime vuotista Superpesiksen mestaruuttaan. Hienoisena suosikkina finaalisarjaan lähtenyt Veto taipui Sotkamon Jymylle voitoin 3-1.

Ottelun ensimmäisestä jaksosta muodostui kolean kosteassa säässä todella tiukka vääntö. Veto nappasi johdon ensimmäisellä sisävuorollaan Jukka-Pekka Vainionpäänkotiuttaessa Aleksi Lassilan. Vedon jakson synkin hetki ajoittui kolmanteen vuoroon, missä kolmospesälle mahdollisesti tulossa ollut palo vaihtui harhaheiton vuoksi Jymyn juoksuksi. Jakson kolmostilanteet Jymylle 4-3.

Toiselle jaksolle Veto tuli erinomaisen ulkopelin kautta nollaten Jymyn ensimmäisen sisävuoron. Tasoittavallaan sinivalkoiset siirtyivät johtoon Vainionpään kotiuttaessa ajolähdöstä Mikko Kanalan upealla kolmossauman lyönnillä. Vedolle tarjottiin myös lisäjuoksuja, mutta kaksi muuta kotiutusyritystä eivät tuottaneet tulosta. Jymy nousi toisessa vuorossa tasoihin lukkari Teemu Kinnusen lipsauttaessa kaksi väärää syöttöä kahden palon tilanteessa. Jymy painoi kaasua entistäkin vahvemmin kolmannessa vuorossa lyömällä kaksi juoksua. Veto kavensi tasoittavallaan Janne Mäkelän onnistumisella. Vimpeli pääsi yrittämään vielä neljännen vuoroparin tasoittavallaan kotiutusta kaksi kertaa, tulosta ei tullut. Ottelun kolmostilanteet Vedolle 14-10.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli luonnollisesti apeana.

– Olen ylpeä joukkueesta, teimme mitä pystyimme. Samalla kiitos kaikille taustaihmisille ja kannattajille.

– Olimme mielestäni kolmessa pelissä niskan päällä, mutta se ei riittänyt tärkeillä hetkillä, Sotkamo oli todella sitkeä ja sitä kautta parempi.

Veto-luotsi sanoo joukkueen olleen ryhdikäs viimeiseen saakka.

– Joukkueen toiminta oli ryhdikästä, olemme yhtä ylpeitä niin voiton kuin tappion hetkellä. On naurettavaa hyppiä kun voittaa ja laittaa pää pensaaseen kun tulee tappio. Silti on selvää, että on asioita, joita olisi täytynyt kyetä tekemään paremmin.

Niskasen taival Vedon pelinjohtajana päättyi Sotkamoon.

– Tein päätöksen jo kesällä, nyt on aika keskittyä muihin asioihin. Nyt on kuitenkin vielä väärä hetki vetää yhteen menneitä vuosia.