Järviseutu mukana keräämässä miljoonaa roskapussia

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa siistimään ympäristöä.
Ylen Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa siistimään ympäristöä.

YLEN Miljoona Roskapussia -kampanjassa ovat mukana Järviseudun alueen kunnista Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli ja Kortesjärvi yhdessä Kauhavan kanssa. Kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina.

–Vimpelissä järjestetään yhteinen siistimisviikko viikolla 18 eli vapun päivästä alkaen. Talkoisiin voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Jätesäkkejä saa Vimpelin teknisestä toimesta Patruunantie 15:sta. Siistimisviikon ajaksi keskustaan tulee roskalava, jonne voi tuoda keräämiään roskapusseja, kertoi viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uotila.

Lappajärvellä teknisestä toimistosta voi hakea roskapusseja tienvarsien siivousta varten. Täydet säkit voi jättää näkyviin paikkoihin teiden varsille, josta ne kerätään viikolla 18.

Alajärven kaupunki jakoi somessaan kampanjan ohjeet: ulos lähtiessä ota mukaan tyhjä pussi, kerää roskia kulkureittisi varrelta, vie roskat sekajäteastiaasi, kun pussi on täysi ja merkitse keräämiesi pussien määrä osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Haasta myös ystäväsi mukaan.

YLEN nettisivuilla on paikkakuntainen laskuri, johon kuka tahansa voi Yle-tunnuksellaan kirjautumalla merkitä keräämiensä roskapussien määrän.

Keskiviikkona iltapäivällä Alajärvelle oli kirjattu 214 kerättyä roskapussia, Kauhavalla 175, Lappajärvellä 32, Soinissa 19, Vimpelissä seitsemän ja Evijärvellä yksi roskapussi.

Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä kahden kuukauden aikana miljoona pussillista roskaa. Kampanjan kumppaneina on yli 160 kaupunkia ja kuntaa sekä kymmeniä järjestöjä ja muita tahoja, esimerkiksi 4H-yhdistys.

Kampanja jatkuu kesäkuun puoleenväliin asti.

Lisää aiheeseen liittyviä uutisia

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.