Strömsö-tähti Lee Esselström Lankavassa

Metsä -paita harmaana.
Metsä -paita kauniin harmaan sävyisenä.

KAUHAVALLA sijaitsevassa Lankavassa järjestetään lauantaina 29.4. Lee Esselströmin suunnitteleman Metsä-paidan neuleohjeen julkistustilaisuus. Strömsö-ohjelmasta tunnettu käsitöiden monitaituri Lee Esselström on tavattavissa myymälässä kello 11–14. Julkistustilaisuudessa on kahvitarjoilu. Metsä-paidan ohje on saatavilla julkistuksen jälkeen ilmaisena Lankavan verkkosivuilla.

Suunnitteluyhteistyö Lankavan ja Lee Esselströmin välillä alkoi jo aiemmin tänä vuonna, ja ensimmäisenä julkaistu ohje ”Leen helmineulehuivi” on herättänyt paljon kiinnostusta neulontapiireissä.  

–Tämä on meille suuri kunnia, kertoo Lankavan toimitusjohtaja Kirsti Karppinen.

Idea Metsä-paitaan syntyi vierailulla Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseoon, jossa on esillä Kauhavan Kangas-Aitan (nykyinen Lankava) vanhoja käsityömalleja. Vanhan ryijymallin metsäaiheinen kuvio inspiroi Leen suunnittelemaan Metsä-paidan kauniin kuvion.

Lee Esselström tunnetaan myös kuuluisan Strömsö-villapaidan suunnittelijana. Villapaidan ohjetta on katsottu verkossa jo lähes kaksi miljoonaa kertaa.

–Minulta on kysytty seuraavan villapaidan ohjetta. Nyt paita numero 2 toteutetaan yhteistyössä Lankavan kanssa, suunnittelija Lee Esselström kertoo.

Metsä-paita neulotaan Lankavan Suomessa valmistettavasta Villava-langasta.

–Ihmiset ovat toivoneet minulta kotimaisesta villasta neulotun villapaidan ohjetta. Halusin tehdä paidan Villavasta, sillä se on 100% suomalaista lampaanvillaa, Esselström kertoo.

–Villava-langan värisävyt ovat villan aitoja sävyjä, eikä villaa värjätä. Tämän vuoksi Villava soveltuu hyvin myös kasvivärjäykseen.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.