Järviseudun Golfseura panostaa koulutukseen ja ekologisuuteen

golfkenttä
Kesäkausi lähestyy.
golfkenttä
Kesäkausi lähestyy.

Lappajärven golfkentällä operoiva Järviseudun Golfseura seilaa eteenpäin myötäisessä vireessä, sillä jäsentilanne on mukava. Laji kiinnostaa eri-ikäisiä. Lappajärven Loma-Golf Oy:n toimitusjohtaja Keijo Keskinen sanoo koulutuksen pyörivän täydellä teholla.

–Jo ennen kentän avautumista järjestämme koulutustoimintaa Hotelli Kivitipussa sijaitsevassa golfsimulaattorissa sekä Lappis-Areenassa.

–Kentän avauduttua käynnistyvät ulkona pidettävät kaikenikäisten starttikurssit. Kokonaisuuteen kuuluu koulutuspäivän lisäksi kymmenen yhdeksän reiän harjoituskierrosta sekä kertausosio. Kurssi antaa lisäksi JGS:n jäsenyyden vuodeksi.

Järviseudun Golfseurassa panostetaan myös aiemmin golfia pelanneisiin sekä sen jälkeen taukoa lajista pitäneisiin.

–Tarjoamme matalankynnyksen paluun golfin pariin. Se tarkoittaa sitä, että järjestämme harjoittelua sekä mahdollisuuden palata lajin pariin kokeneempien pelaajien kanssa.

Keskinen muistuttaa myös muusta eri-ikäisten toiminnasta.

–Lapsille on räätälöity toimintaa golfin ympärillä. Siinä ei lähdetä pelaamaan, vaan tutustutaan lajiin leikin kautta.

–Varttuneemmille toteutetaan Suomen Golfliiton tukemaa +50-projektia. Sen avulla pyritään aktivoimaan yli viisikymmentävuotiaita golfin ja sitä kautta terveysliikunnan pariin.

Lappajärven golfkentällä panostetaan myös vihreisiin arvoihin. Tällä saralla viimeisin uudistus on entisestään kasvanut sähköisten ruohonleikkureiden määrä.

–Kentän vanhan puolen yhdeksän väylää karheikkoineen leikataan jatkossa sähköleikkureilla viheriöitä lukuun ottamatta. Tähän on monia syitä, joista tärkeimpiä ovat ekologisuus sekä kentän hoitoa helpottava elementti.

–Tavoite on päästä tulevaisuudessa täysin sähkökäyttöiseen leikkurikantaan, sillä ympäristöarvot ovat yhä tärkeämpiä.

TÄRKEÄ osa JGS:n alkavaa kautta ovat kilpailut, jotka käynnistyvät 20. toukokuuta Lappajärvi Openilla. Juhannuskisa, Kaskenpoltto, siirtyy pelattavaksi jo juhannusviikon torstaina 22. kesäkuuta. Kentällä pelataan myös paljon muitakin kisoja, kuten esimerkiksi Ladyt Lakeuksilla –kiertueen osakilpailuja.

–Uutena kisana mukaan tulee 15. heinäkuuta pelattava Sop Metal Open, 4. elokuuta käytävä BMW Golf, elokuun viimeisellä viikolla pelattava senioreiden kiertueen osakilpailu sekä syyskuussa pelattavan, matkapalkintoja tarjoavan Matrix Golfin osakilpailu. Kisoja on viikonloppuisin syyskuun loppuun saakka.

Kauden kohokohta on 10.–13.elokuuta järjestettävä Kivitippu ProAm ja Pro Invitational -tapahtuma. Täksi vuodeksi on kisaan tehty muutoksia, joukkueissa on kolme amatööriä ja yksi ammattilainen. Osa ProAm-kisan tuotosta ja ohessa pidettävän huutokaupan tuotto lahjoitetaan huippugolffari Mikko Korhosen 59 Fundille edistämään nuorten golffareiden taivalta kohti ammattilaiskenttiä.

Golfklubin ravintolasta vastaa Daniel Pakullan johtama Daniel’s Grillbar

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA