Uusimmat kesäblogit:

Taide puhuttelee, jos olet valmis kuulemaan  

Svitlana Matvienko näyttelyssään Evijärven kunnantalolla.
Svitlana Matvienko näyttelyssään Evijärven kunnantalolla.

EVIJÄRVEN kunnantalon alakerrasta löytyvä näyttely ”Shine and glow” on mielenkiintoinen läpileikkaus ukrainalaisen taiteilijan Svitlana Matvienkon sielunelämästä. Matvienkon näyttelyä kiertäessä lipuu itsekin kuin huomaamattaan sisäisen rauhan satamaan rakkauden, itsetuntemuksen sekä feminiinisyyden lähteille.  

–Kun tauluja katsoo pimeässä, ne hehkuvat. Aivan kuten meidätkin on tarkoitettu hehkumaan. Kun löydämme tasapainon itsestämme, luomme harmoniaa ympärillemme, sanoo Matvienko. 

–Elämä voi olla täyttä vain silloin kun on tasapaino. 

Hän ajattelee maailmankaikkeutta kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kommunikoimme luonnon, universumin ja ympäristömme kanssa. 

–Usein kysymme itseltämme, miksi minulle aina tapahtuu näin, emmekä huomaa, että tiedostamattamme toistamme itse samoja kaavoja elämässämme, jotka vetävät puoleensa meille epäedullisia asioita. Uskon, että sisäinen maailmamme heijastuu ulkoisessa maailmassamme. 

Matvienko on hiljattain saanut päätökseen psykoterapian opinnot, jotka hän on suorittanut etäyhteydellä Ukrainaan. Tulevaisuudessa hän toivoo löytävänsä mahdollisuuksia yhdistää taidetta ja psykoterapiaa. 

–Taide on mahtava työkalu sisäisen maailman jäsentämiseen. Intuitiivinen taide on lisäksi mielenkiintoista, aina ei itsekään tiedä mikä lopputulos tulee olemaan, hän sanoo. 

JÄRVISEUTULAISILLE Matvienko on tullut tutuksi erityisesti hiekkataiteestaan. Hiljattain häneen otti yhteyttä evijärveläinen artisti Antti Ahopelto ja yhteistyönä syntyi musiikkivideo Ahopellon ”Suutelemaan” -kappaleeseen. Matvienko sekä suunnitteli, että toteutti hiekkataiteella tehdyn koreografian, joka kuvattiin yhdellä otolla. 

–Hiekkataiteen tekeminen on unelmani. Haluan tarjota ihmisille mahdollisuuksia siihen tutustumiseen, koska sen tekeminen on niin rauhoittavaa. Pehmeä hiekka auttaa meitä olemaan läsnä, maadoittaa. 

Taidenäyttelyyn saapuvilla on mahdollisuus kokeilla hiekkataiteen tekemistä myös itse. Näyttely on avoinna arkisin kello 15 asti huhtikuun loppuun asti. Jos haluat tutustua taiteeseen iltaisin, voit soittaa Svitlanalle. Yhteystiedot löytyvät esimerkiksi kunnantalon aulasta löytyvästä mainoksesta. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.