Evijärvellä starttasi elintapaohjausryhmä – ”Liikunta ei ole pikakuuri, vaan se täytyy saada tavaksi” 

Tästä se alkaa! Tavoitteista ja omien tapojen tarkastelusta.
Tästä se alkaa! Tavoitteista ja omien tapojen tarkastelusta.
Uusia, terveempiä elintapoja voi lähteä kehittämään ohjatussa ryhmässä.

EVIJÄRVEN kunta järjestää Avin rahoittamana Liikkuva aikuinen -jatkohankkeen puitteissa elintapaohjausryhmän. Ryhmä on työikäiselle tarkoitettu, kokoontuu kerran viikossa ja kestää joulukuun 18. päivään asti. Kunta tarjoaa elintapaohjauksen lisäksi myös henkilökohtaista liikuntaneuvontaa sitä haluaville. Liikuntaneuvonnassa osallistujille suunnitellaan oma räätälöity liikkumisohjelma ja kahdenkeskisiä tapaamisia Personal Trainerin kanssa on loppuvuoden aikana kolme. 

–Elintapaohjausryhmä on maksullinen, mutta liikuntaneuvonta on kunnalla vuoden ympäri järjestettyä maksutonta toimintaa, mukaan voi hypätä koska vain, kertoo Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski

–Minuun voi ottaa yhteyttä, mikäli joku vielä innostuu vaikkapa tämän lehtijutun tiimoilta asiasta! Elintapaohjausryhmässä on vielä kuusi vapaata paikkaa, joten myös siihen ryhmään ehtii vielä mukaan, hän huomauttaa. 

Sekä elintapaohjausryhmässä, että liikuntaohjauksessa ohjaajana toimii veteliläinen Personal Trainer Paula Koski. Koski kävi juuri viime viikonloppuna pokkaamassa painonnoston SM kultaa painoluokassa 87 kiloa, sarjassa 45-vuotiaat. Muitakin mitaleita on matkan varrella ropissut palkintokaappiin, eikä harrastus saati työ liikunnan parissa maistu puulta vieläkään, päinvastoin. 

–Ihmisten liikuttaminen on intohimoni. Liikunta on parasta terapiaa ja pään tyhjennystä. Liikunta ei myöskään ole pikakuuri, vaan se täytyy saada tavaksi. Siksi on hyvä, että ryhmäkin kokoontuu joulukuuhun asti, siihen mennessä liikunnasta on tullut jo tapa, Koski sanoo. 

PÄÄSIÄISEN jälkeisellä viikolla halukkaille ryhmän jäsenille tehdään Inbody-mittaus ja lihaskuntotesti. Joulukuussa testit uusitaan ja katsotaan, onko tapahtunut muutosta. Loppuvuoden kestävän matkan aikana osallistujat pohtivat omia tavoitteitaan ja ajatuksiaan päiväkirjatyyppisesti, mutta vain itseään varten, sisältöä ei tarvitse muille näyttää, ellei halua.  

–Kaikennäköisiä eri lajeja käydään kokeilemassa myös. Ryhmän kanssa kynnys on matala, vakuuttaa Paula Koski. 

Kunta ostaa hankkeen puitteissa palveluita myös Järvilakeuden kansalaisopiston liikunnanopettajilta, sekä Tiia Viiperi Wellnessiltä. Elintapaohjausryhmässä testaillaankin monipuolisesti erilaisia tapoja liikkua, muun muassa kuntosaliharjoittelua, joogaa, freestyleria ja spinningiä. 

–Myös moninivelliikkeitä tullaan käymään läpi, kertoo Koski. 

Elintapaohjausryhmäläiset saavat myös liikuntaohjelman, joita päivitetään matkan aikana. Tarkoitus on löytää arjesta mieluiset hetket liikkua säännöllisesti, muutaman kerran viikossa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.