Lappajärven Iso-Saapasnevan tuulivoimakaava uudelleen valmisteluun

Arkistokuva: Kuvan voimalat Kannuksen Kuuronkallion tuulipuistosta.
Arkistokuva: Kuvan voimalat Kannuksen Kuuronkallion tuulipuistosta.
Arkistokuva: Kuvan voimalat Kannuksen Kuuronkallion tuulipuistosta.
Arkistokuva: Kuvan voimalat Kannuksen Kuuronkallion tuulipuistosta.

Lappajärven kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina 30.1.2023 oli pykälässä 10 käsittelyssä Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavan hyväksyminen. Kunnanhallituksen pohjaesityksenä oli seuraavaa: ” Kunnanhallitus päättää siirtää Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavan käsittelyn tekniselle valiokunnalle valmisteluun.” Aiemmin 10.10.2022 kunnanvaltuusto päätti palauttaa osayleiskaavan uudelleen valmisteluun äänestyksen (13–6) jälkeen uudelleen valmisteluun. Tuota asiaa käsiteltiin nyt Lappajärven kunnanhallituksessa.

Kunnanhallituksen kokouksen 30.1.2023 kuluessa Sari Karlström esitti, ettei asiaa siirretä tekniselle valiokunnalle valmisteluun, vaan kaava hylätään ja sen käsittelyä ei enää jatketa. Vesa Luoma kannatti Karlströmin esitystä. Puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä, koska on tehty poikkeava esitys. Puheenjohtaja esitti nimenhuutoäänestystä. Pohjaesitystä kannattavat äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Karlströmin esitystä äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin.

Mainos

Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa seuraavat äänestivät JAA: Honkaniemi Heikki, Kraatari Vuokko, Lammi Pirkko, Ala-aho Ville. Seuraavat äänestivät EI: Karlström Sari ja Luoma Vesa. Puheenjohtaja totesi, että äänin 4–2 pohjaesitys tuli hyväksytyksi ja Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaava siirrettiin tekniselle valiokunnalle valmisteluun. Ollila Jari ja Kuoppala Petri ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.