Kyläseuran kuulumisia: suunnitteilla kesäkahvila

Lakis Areena rakennettiin koko Järviseudun kylätaloksi.
Lakis Areena. Kuva: Eija Pippola.
Lakis Areena rakennettiin koko Järviseudun kylätaloksi.
Lakis Areena. Kuva: Eija Pippola.
LAKIS AREENAKSI nimetyllä kylätalolla oli ensimmäinen kokonainen toimintavuosi ja pienistä kalustopuutteista huolimatta hyvin meni.

Areenalla oli vuoden 2022 aikana 132 erilaista tapahtumaa, joista suuri osa oli kansalaisopiston kursseja, mutta mukaan mahtui muun muassa häitä, syntymäpäiviä, yritystilaisuuksia, Pilates-jumppaa, soittoharjoituksia, tansseja ja lisäksi useita kyläseuran omia tilaisuuksia. Vuokratuloilla pystyttiin kattamaan ylläpitokulut ja maksamaan lainalyhennykset. Tälle vuodelle varauksia on jo lähes 70, joten tulevaisuus näyttää hyvältä ja viimeistään nyt on myönnettävä, että Areenan kaltaiselle tilalle on tilaus. 

On meillä kuitenkin pieniä ongelmiakin. Yleisötilaisuuksissa tarvittaville tuoleille ja pöydille ei ole varastoa, vaan niitä joudutaan varastoimaan kylillä maatilahalleissa ja kuljettamaan edestakaisin. Kylätalon ja huoltorakennuksen ulko-ovet ovat myös elinkaarensa lopussa ja ne on vaihdettava pikaisesti. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu valmiina, sillä kyläseura haki ja sai Aisaparilta avustusta varaston rakentamiseen, ovien vaihtamiseen ja lisäksi valokatoksen rakentamiseen terassin ylle. Hanke on osin jo aloitettu ja se toteutetaan valmiiksi ensi kesän aikana. Talkoolaisia tarvitaan taas, mutta Areenan ja huoltorakennuksen siirtämisen ja rakentamisen jälkeen tämä hanke on verrattavissa kottaraispöntön tekemiseen. 

KYLÄSEURA hoitaa myös Katajalahden venesatamaa ja vuokraa venepaikkoja. Paikoille on kysyntää ja viime kesänä venepaikat oli loppuunmyyty. Haimme kunnalta kylien kehittämisrahaa viime vuonna ja hankimme rahoilla uudet kellukkeet venepuomeihin ja vieläpä ruohonleikkurinkin. Satama vaatisi myös peruskorjausta, aallonmurtajan jatkamista ulapalle päin ja tilaa olisi muutamalle uudelle kylkipaikalle sataman eteläpuolelle. Pohdinnassa ja suunnitteilla onkin hakea Aisaparilta avustusta sataman kunnostukseen ja laajentamiseen, mutta mahdollinen toteutus tapahtuisi aikaisintaan myöhään syksyllä tai ensi vuoden puolella. 

Kyläseuran piti alkaa pyörittää Areenalla ja terassilla kesäkahvilaa jo viime kesänä, mutta myöhästyimme lähdöstä ja kesä hurahti ohi ja suunnitelma ei toteutunut. Kahvilaa on tarkoitus ainakin aluksi pyörittää talkoovoimin ja jos asiakkaita riittää, voidaan palkata myös vakituista henkilökuntaa. Yritetäänpä ensi kesänä uudella innolla kesäkahvilan avaamista. Terassiltahan avautuu hieno järvimaisema ja siinä kelpaa istuskella kahvia tai jäätelöä nauttien. 

Heikki Salmela 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.