Älä vedä viemäriin mitään, mikä ei sinne kuulu, muistuttaa Evijärven vesihuoltolaitos

Evijärven viemäriverkostossa on ollut tukkeentumisongelmia. Viemäriin vedetään lähes päivittäin jätettä, joka ei sinne kuulu.

EVIJÄRVEN viemäriverkostossa on syksystä lähtien ollut tukkeentumisongelmia. Viemäristä löytyy lähes päivittäin sinne kuulumatonta ja veteen liukenematonta, kangasmaista materiaalia, mikä aiheuttaa tukoksia.

Evijärven vesihuoltolaitos ja kunta pyytävätkin, että viemäreitä ja vessanpyttyjä käytetään vain siihen, mihin ne on tarkoitettu.

Viemäriin sopimattomat jätteet, rasvat ja vieraat esineet aiheuttavat usein tukoksia ja viemäritulvia kiinteistön omissa putkistoissa ja yleisessä viemäriverkostossa. Haitalliset ja vaarallisiksi luokiteltavat aineet aiheuttavat toimintahäiriöitä jätevedenpuhdistamolla ja heikentävät puhdistustulosta.

–Viemäriin saa laittaa ainoastaan pesuvedet, wc-paperit ja sen, mikä on ensin syöty ja juotu, tiedotteessa muistutetaan.

Viemäriin on lupa laittaa pytyn huuhteluvesiä, eli wc-paperia ja sitä itseään, astian- ja pyykinpesuvesiä sekä peseytymisessä tai siivouksessa käytettyjä vesiä.

Mainos

Viemäriin ei saa laittaa seka- eikä biojätettä.

Sekajätettä on esimerkiksi vaipat, tamponit ja terveyssiteet, vanupuikot ja pumpuli, lemmikkien kuivikkeet ja hiekat, hiukset, tupakan tumpit, kondomit, kuituliinat ja paksut käsipaperit ja hiekka.

Biojätettä on esimerkiksi kiinteä ja hyytynyt rasva, nestemäinen rasva suljetussa pakkauksessa, paperiin imeytetty rasva tai ruokaöljy, ruoan tähteet, hedelmien, vihannesten ja kananmunien kuoret, kahvin ja teen porot, kukkamulta ja flushable-hylsyt (käyvät myös kartonkikeräykseen).

Roskat lajitellaan niille kuuluviin roskakoreihin.

–Laita vessaan roskin. Näin roskat on helppo heittää oikeaan paikkaan, kunnasta vinkataan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.