Mika Pyhälahti on Vimpelin Vuoden Yrittäjä – ”Kunnia kuuluu hyville työntekijöille”

_DSC0056 (2)

AUTOT ja koneet ovat kiinnostaneet Mika Pyhälahtea pikkupojasta asti. Kiinnostus sai hakeutumaan  alan töihin omalle sedälle, siitä yrittäjäksi. Pyhälahti ymmärtää hyvin fraasin ”rakkaudesta lajiin.”

-Sedällä oli töitä kovasti, joten ehdotin, että ostaisin oman auton. Kysyin, olisiko sille töitä. No, töitä oli ja niitä poiki koko ajan enemmän. Oman toiminimen perustin toukokuussa 1990, muutos Maansiirto Mika Pyhälahti Oy:ksi tapahtui vuonna 1999. Kovaa työntekoahan yrittäjyys on, mutta kun koko suku on yrittäjiä, niin tämä oli kuitenkin itselle itsestään selvä valinta. Työ on ollut koko ajan mielenkiintoista ja vaihtelevaa, koska työt poikivat aina uusia töitä ja kontakteja, sanoo Pyhälahti.

Maansiirto Mika Pyhälahti tarjoaa palveluita maa-aineksien kuljetukseen ja avolouhospalveluihin. Yritykseltä löytyy sekä kaivinkoneita, että kuorma-autoja. Toiminta alueena on koko Suomi, vaikkakin tällä hetkellä työt painottuvat Länsi- ja Lounais-Suomen alueelle.

-Nordkalk on ollut alusta asti työnantajani pääsääntöisesti. Työ on ollut kalkkikiven lastausta ja kuljetusta tehtaaseen. Nyt rinnalle on tullut tuulimylly työmaat länsirannikolla. Tällä hetkellä työtä tarjotaan eniten tuulivoimaloista, niitä on nyt oltu rakentamassa neljä vuotta. Kolmas työnantaja on ollut Swerock Oy noin kuusi vuotta. Työntekijöitä on tällä hetkellä viisi, listaa Pyhälahti.

Tärkeimmäksi yrityksen voimavaraksi Pyhälahti listaa nimenomaan työntekijät. Ilman hyviä työntekijöitä ei yritystä pyöritettäisi ja niiden suhteen hän kokee olevansa onnekas.

-Ehkä tälle alalle hakeutuu tekijöitä, joita kiinnostavat koneet ja laitteet kuten itseänikin ja se saa viihtymään töissä. Työ on itsenäistä ja tässä näkee myös työn jäljen.

PERHEESEEN kuuluu tyttö ja kaksi poikaa. Tytär opiskelee Helsingissä ja on apuna paperitöissä aina kun opiskeluiltaan ehtii. Nuorin poika valmistuu kuljetusalalle ensi talvena. Vanhin poika on ollut jo vuosia mukana yrityksen toiminnassa ja on nyt siirtymässä osakkaaksi yritykseen.

-Käytännössä mikään ei muutu, työnkuva todennäköisesti pysyy samana. Tulevaisuudessa molemmat pojat ovat mukana yrityksen toiminnassa ja heidän kanssaan sitten ideoidaan tulevia kuvioita, sanoo Pyhälahti.

Yrittäjän täytyy pitää huolta myös kunnostaan jaksaakseen. Pyhälahti käy akkujaan latailemassa luonnossa lenkkeillen, pyöräilen tai kävellen.

-Talvella hiihdä aina kun mahdollista ja laskettelu on ollut pienestä asti harrastuksena

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.