Iida Riihimäki perusti Silmukoista Sukiksi -yrityksen välivuotenaan − Vimpeli tukee uusia 4H-yrittäjiä 

Käsitöiden tekeminen on 4H-yrittäjä Iida Riihimäen rakas harrastus.
Käsitöiden tekeminen on 4H-yrittäjä Iida Riihimäen rakas harrastus.
Käsitöiden tekeminen on 4H-yrittäjä Iida Riihimäen rakas harrastus.
Käsitöiden tekeminen on 4H-yrittäjä Iida Riihimäen rakas harrastus.

−JOKAISELLA pitäisi olla villasukkapari, toteaa käsityöharrastaja Iida Riihimäki, joka perusti elokuussa 4H-yrityksen Silmukoista Sukiksi. Tuotevalikoimissa on villasukkia ja lapasia, myös pipoja sekä pehmoleluja, mutta villasukat ovat tällä hetkellä suosituimmat tuotteet. Riihimäki neuloo asiakkaiden toiveiden mukaisia tuotteita, mutta suunnittelee malleja myös itse. Asiakas voi myös esittää oman idean, jonka Riihimäki jalostaa valmiiksi tuotteeksi.  

Perustamisvaiheessa Riihimäki teki yritykselleen Instagram- ja Facebook -sivut ja jakoi niitä henkilökohtaisilla tileillään. Tilauksia alkoi tulla heti kun sivut oli julkaistu ja niitä on siitä asti tullut jatkuvasti.  

−Mitä pidemmälle edetään loppuvuotta, sitä tiheämpään tahtiin ja isompia määriä tilataan sukkia.  

Joululahjaksi aiottujen sukkien tilauksia Riihimäki ottaa vastaan 27.11. asti.  

−Perussukkien tekemiseen minulta menee kaksi päivää. Olen töissä puolet päivästä, joten loppupäivän aikana ehtii tekemään.  

Yrittäjyys on tuonut mukanaan paljon iloa.  

−Olen ollut niin innoissani siitä, että tilauksia on tullut ja on oikeasti päässyt tekemään. Välillä on ollut jopa kiirettäkin. Tulen onnelliseksi siitä, että saan tehdä käsitöitä. Asiakkailta tulee myös tosi hauskoja ideoita, joita pääsee toteuttamaan ja kokeilemaan erilaisia väriyhdistelmiä.  

Töissään Riihimäki suosii Novitan 7 Veljeksen lankoja. Asiakkaiden suosikkiväreiksi hän nostaa mustan sekä vihreän värisävyn nimeltä Korsi. Sukkien kuvioinneissa pidettyjä ovat olleet shakkiruudut ja tassut, jotka ovat omia malleja.  

Mainos

Riihimäki on monipuolinen kädentaitaja, joka myös virkkaa, tekee makrameetöitä, piirtää ja maalaa.  

−Olin 5−6 -vuotias kun mummon kanssa ryhdyttiin tikkuamaan pannunalusia. Siitä se sitten lähti.  

Riihimäki viettää parhaillaan välivuotta opiskeluista. Suunnitelmissa on jatkaa käsityöyritystä ainakin kevääseen saakka. 

4H-YRITTÄJÄN tulee olla 13−28-vuotias ja yhdistyksen jäsen.  

−Vimpelissä on tällä hetkellä seitsemän rekisterissä olevaa 4H-yrittäjää, kertoo toiminnanjohtaja Kirsi Sänkiaho Vimpelin 4H-yhdistyksestä.  

−Kunta on päättänyt tukea uusia Vimpeliin perustettuja 4H-yrityksiä tänä vuonna 250 eurolla.  Kriteereinä avustuksen saamiselle ovat 4H-yrityskoulutus sekä 4H-yrityksen loppuraportointi, joka tehdään 4H-yhdistykselle. Yrityskoulutuksen voi tehdä verkkokoulutuksena, joka on yhden opintopisteen arvoinen. Joulukuussa on tulossa kolmen illan Teams-yrityskoulutuskurssi, johon vielä ehtii ilmoittautua. 

−Jos 4H-yrittäjyys kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä oman kunnan 4H-yhdistykseen, kannustaa Sänkiaho. 

Kaija Hurmerinta 

Tassusukka on yrittäjän itse suunnittelema, suosittu malli. (Kuva Silmukoista Sukiksi Facebook-sivulta).
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.