100 vuotta pesistä – museossa -hanke päättyy 

Vimpelin Vedon Superpesis-joukkue vieraili pesismuseon tapahtumassa.
Vimpelin Vedon Superpesis-joukkue vieraili pesismuseon tapahtumassa.
LEADER AISAPARIN rahoittaman 100 vuotta pesistä – museossa -hankkeen lauantainen päätöstapahtuma pesäpallomuseolla sai pesäpallon ystävät jälleen liikkeelle.

Hanketyöntekijän näkökulmasta aika on mennyt nopeasti ja kehittämisintoa olisi riittänyt pidempäänkin projektiin. 

–Hanke on onnistunut kokonaisuutena hyvin ja palaute on ollut positiivista. Pesäpallo ja Vimpeli muodostavat yhdistelmän, joka kiinnostaa kaiken ikäisiä kuntalaisia. Pesäpallomuseon toimintojen kehittäminen on ollut mielekästä museon uuden sijainnin myötä. Ovet avattiin ensimmäisen kerran yleisölle toukokuun puolivälissä ja käyntimäärät ovat moninkertaistuneet, sanoo hanketta vetänyt Eija Koskela. 

Koskela kertoo, että hankkeen puitteissa on järjestetty aktiivisesti toimintaa koko sen keston ajan. Han ke on ollut mukana yhteensä 51 tapahtumassa sekä museolla, että sen ulkopuolella.  

–Yksi hankkeen suurimmista tavoitteista eli virtuaalimuseon avaaminen toteutui syyskuun alkupuolella. Kävijöitä on ollut reilussa kahdessa kuukaudessa vajaa 500!  

KOSKELA haluaa kiittää yhteistyökumppaneita, joista tärkeimpiä on ollut NoTrouble, Vimpelin Veto, Vimpelin 4H-yhdistys, Digimuseo sekä Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys. Muistiyhdistyksen kanssa hän kertoo keskustelleen myös tiettyjen toimintojen jatkosta. 

–Yleisöä on ollut tapahtumissa varsin hyvin, samoin vapaaehtoisia on riittänyt. Etenkin pesistarinoiden kertominen ja kuuleminen on koettu kiinnostaviksi. Luonnollisesti lajiin liittyvät vieraat ovat vetäneet väkeä museolle  ja muualle, missä tapahtumia on järjestetty. Ajankohta hankkeelle sinänsä oli hyvä, kun samalla vietettiin pesiksen 100-vuotisjuhlaa ja tulihan se Suomen mestaruuskin sitten meidän joukkueelle!   

Hanke myös uudisti museon nettisivut ja sinne linkitetään lähiaikoina hankkeen tuotannosta muun muassa reilun tunnin mittainen pesismuisteluiltojen kooste. Nettisivuille on tulossa myös Saarikentän säännöt & Pesäpallon ABC -tuomarishow.  

–Digipuolen lisääminen museon toiminnassa on ollut yksi hankkeen tavoitteista. Museolta löytyvää elävän kuvan nurkkausta ja selostusnurkkaa tullaan edelleen kehittämään hankkeen päätyttyä, sanoo Koskela. 

Hanke on halunnut myös tuoda nykypäivää ja nykypesistä museoon. Tämä näkyy näyteikkunoissa, joissa on tuttuja pelaajahahmoja sekä mestaruusjoukkueen hieno yhteispotretti. 

Pesismuseon maskotille sai ehdottaa nimeä.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.