Evijärven vaatepankki aloittaa loppukuusta

Vaatepankki kerää vaatteita ja harrastusvälineitä. Niitä tarvitsevat voivat käydä hakemassa niitä sieltä maksutta.

EVIJÄRVEN vaatepankin avajaisia vietetään lauantaina 26. marraskuuta kello 12–14.

Vaatepankki on vimpeliläisen Moms for Kids -yhdistyksen toimintamuoto, joka kerää vaatteita ja harrastusvälineitä, ja josta niitä tarvitsevat voivat käydä hakemassa niitä maksutta.

Hyväkuntoisia lasten, nuorten ja aikuisten vaatteita sekä harrastusvälineitä voi lahjoittaa vaatepankin aukioloaikoina. Myös lastentarvikkeita ja leluja otetaan vastaan.

Evijärven toimipiste sijaitsee kunnantalolla. Se on avoinna kaksi kertaa kuussa, seuraavan kerran tiistaina 13.12. kello 16–18.

Vaatepankkitiimin vastaavana Evijärvellä toimii Pinja Haipus, ja laittamassa paikkoja kuntoon ennen avajaisia ovat olleet muun muassa Ulla Kauppi ja Jenni Hanka.

–Vaatepankista hyväkuntoiset vaatteet löytävät uudet käyttäjät. Se on avoinna ihan jokaiselle. Laitamme näin hyvän kiertämään säästämällä kukkaroa ja luontoa, Haipus kertoo.

TILAT toiminnalle tarjoaa Evijärven kunta. Samassa paikassa kunnantalolla oli aiemmin ukrainalaisille suunnattu vaate- ja tarvikekeräyspiste. Nyt vaate- ja tarvikelahjoitukset tulevat vaatepankin kautta jakoon kaikille niitä tarvitseville.

–Toivomme, että vaatepankkiin tullaan matalalla kynnyksellä. Me vaatepankin vapaaehtoiset vastaamme mielellämme lahjoituksia tai tarpeita koskeviin kysymyksiin, Kauppi sanoo.

Vaatepankkitoiminnasta oli keskusteltu paikkakunnalla muutamien vuosien ajan yhä aktiivisemmin. Alkusyksystä Moms for Kids -yhdistys lähestyi kuntaa sen aloittamiseen liittyen.

Yhdistys järjesti Evijärvellä koulutustilaisuuden syyskuussa. Sen myötä vapaaehtoisia on ilmoittautunut mukaan pitkin syksyä. Tällä hetkellä mukana on kymmenkunta vapaaehtoista.

–Otamme tiimiin mukaan mielellään kaikki uudet toiminnasta kiinnostuneet. Mukaan voi lähteä milloin tahansa. Vapaaehtoisena pääset mukaan esimerkiksi järjestelemään tiloja, ottamaan vastaan lahjoituksia ja avaamaan vaatepankin ovia, Hanka sanoo.

–Ideoita otamme myös vastaan siitä, millaista toimintaa voisimme kehittää vaatepankin ympärille. Tällaisia toimintamuotoja voisi olla esimerkiksi oman toiminnan järjestäminen lapsille avointen ovien yhteydessä taikka ompelulanit, joissa olisi mahdollista joko tehdä uutta tai tuunata vanhaa.

VAPAAEHTOISIA ajaa ennen kaikkea halu auttaa.

–Toiminnassa hyvän kierrättämisen voi nähdä monelta eri kantilta. Toiminta on myös sosiaalista ja parhaimmillaan myös kohtaamista. MLL:n paikallisyhdistyksestä esimerkiksi tullaan järjestämään perhekahviloita vaatepankilla. Kutsumme myös muita yhdistyksiä ja tahoja mukaan toimintaan, jotta vaatepankista tulisi mahdollisimman tuttua ja tunnettua toimintaa Evijärvellä, Hanka sanoo.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.