Miniroskis kätkee kätevästi sisälleen nuuskapussit ja tumpit – kestää käytössä jopa yli kymmenen vuotta! 

Näyttelijä Jussi Lampi muistuttaa heittämään myös ne pienet roskat roskikseen. Kuva: Aila Sipola
Näyttelijä Jussi Lampi muistuttaa heittämään myös ne pienet roskat roskikseen. Kuva: Aila Sipola
ROSKA PÄIVÄSSÄ -liike haastaa ihmisiä roskan keräykseen. Samaisen liikkeen Facebook -ryhmästä sai lappajärveläinen Aila Sipola idean miniroskiksista.

ROSKA PÄIVÄSSÄ -liike haastaa ihmisiä roskan keräykseen. Samaisen liikkeen Facebook -ryhmästä sai lappajärveläinen Aila Sipola idean miniroskiksista. Miniroskis on nuuskapusseille tai tupakan tumpeille tarkoitettu pieni ilmatiivis purkki, esimerkiksi verensokerimittaukseen käytettävien koeliuskojen säilytyspurkki tai filmirullapurkki. 

– Purkki voidaan tuunata nätiksi vaikka jollain kuvalla. Se mahtuu taskuun tupakka-askin kanssa ja siinä tupakantumppi sammuu tuossa tuokiossa hapen loppuessa. Sammuneet tumpit, nuuskapussit, tai vaikkapa purkkaklöntit voi sitten tyhjätä purkista sekajätteeseen, kun roskis osuu kohdalle. 

– Olen mukana Roska päivässä -liikkeessä ja sen Facebook-ryhmässä. Sieltä olen lukenut miniroskiksista ja vuosien mittaan niitä itsekin tuunannut ja toimittanut jakoon. Olen vienyt S-Marketin ilmoitustaululle pienen tiedotteen miniroskiksen käyttöideasta ja pussukan, jossa on muutamia miniroskiksia otettavaksi. Mies on kauppareissuillaan täydentänyt pussia tarpeen mukaan. Peräänkuulutin tuunattavia purkkeja Facebookissa Lappajärven Roskalava-ryhmässä ja sainkin niitä ison kasan, mutta ne on melkein kaikki jo jaettu. Sain luvan viedä Lappajärven apteekin tuulikaappiin muovirasian, johon asiakkaat voivat tuoda tyhjät mittaliuskapurkkinsa. Roska päivässä -liikkeen mukaan miniroskispurkki kestää käytössä jopa yli kymmenen vuotta, sanoo Sipola. 

Sipolan toimesta myös näyttelijä Jussi Lampi on saanut oman miniroskiksen. Lampi haluaakin muistuttaa ihmisiä roskien keräämisen tärkeydestä.  

– Roskat laitetaan roskikseen! Roskan koolla ei ole väliä, muistuttaa Lampi. 

Kuvassa Aila Sipolan tuunaamia miniroskiksia. Kuva: Aila Sipola
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.