Alajärvi kartoittaa kyselyllä kaupunkilaisten kokemuksia yhdenvertaisuuden toteutumisesta – yhdenvertaisuussuunnitelma valmistuu ensi vuonna

alaj_22

Alajärven kaupunki on laatimassa palvelujaan koskevaa yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Osana sitä toteutetaan asukkaille suunnattu kysely, jossa kartoitetaan alajärveläisten kokemuksia yhdenvertaisuudesta Alajärven kaupungissa ja sen palveluissa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki alajärveläiset riippumatta siitä, onko heitä kohdeltu syrjivästi tai epätasa-arvoisesti. Kyselyyn vastataan anonyymisti eikä vastauksia voida liittää tiettyyn henkilöön.

Kysely on avoinna 9.11.–2.12.2022 kaupungin kotisivulla. Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita on saatavilla uimahallilla ja kirjastoissa.

–Haluamme selvittää alajärveläisten kokemuksia kaupungin ja sen palvelujen yhdenvertaisuuden tilasta, jotta voimme tunnistaa asiat, jotka vaativat parannusta, kertoo vt. hallintojohtaja Henna Matintupa.

Kyselyn tuloksia käytetään Alajärven kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisessa. Suunnitelmassa määritellään, miten Alajärven kaupunki edistää yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan, sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään. Suunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2023.

–Toivomme, että kyselyyn vastaisivat erityisesti ne, jotka ovat kokeneet tulleensa syrjityksi tai saaneensa epätasa-arvoista kohtelua, jatkaa Matintupa.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.