Lavettaret jatkaa Ykköspesiksessä

Pesäpalloa Veikkolan stadionilla Lappajärvellä
ROIHUTTARET Helsingistä osoittautui Superpesiskarsinnassa liian kovaksi haasteeksi Lappajärven Veikoille ja säilytti paikkansa pääsarjassa otteluvoitoin 3–0. Näin Lappajärven Veikot jatkaa Ykköspesiksessä myös ensi kaudella.

Roihuttaret–LaVe 2–0 (10–2, 11–3)

Ensimmäisessä ottelussa lähes koko kauden hyvällä tasolla ollut Lavettarien ulkopeli petti pahoin. Kotijoukkue iski kaikkiaan viisi kunnaria avaralla kentällä ja osan juoksuistaan myös ottamattomilla välilyönneillä. LaVen sisäpelissä oli kuitenkin paljon hyvää. Joukkue kehitteli kaikkiaan 12 kolmostilannetta, joista yksittäisillä kotiutuksilla viisi kertaa etenijä kirmasi kotiin. Onnistumisprosenttien valossa voimasuhteet sisäpelissä eivät olleet niin murheelliset, kuin tulos antaa ymmärtää. Prosentit olivat Roihuttarien eduksi vain 64–57.

Ottelun alkajaisiksi Veikot sai painetta sisävuorossa, mutta kotiutukset nousivat kopeiksi. Ensimmäinen ulkovuoro ennakoi sitten heti murheellista lopputulosta. Kotijoukkue takoi viisi juoksua, joista yksi tuli harhaheitolla. Toinen vuoro edettiin samaa latua, ennen kuin kolmannessa LaVe sai otetta peliin. Milla Hakomäki rikkoi kuparisen Mette Mortensenin tuodessa juoksun. Ella Kurkimäen välilyönti riitti Neea Mattilalle toiseen lohdutusjuoksuun päätösvuorossa.

Toinen jakso oli kopio avauspuolikkaasta. Ensimmäisen vuoron päätyttyä taululla komeili Roihuttarien 5–0 johto. Toinen ja kolmas ulkovuoro osoittivat, että Lavettaret pelasi niissä omalla tasollaan. Emäntie juoksutehtailu tyrehtyi, mutta vain väliaikaisesti. Neljäs vuoro tuotti taas kuusi juoksua. Veikot heräsi viimeisellä hetkellä. Se sai paineen päälle ja emäntien puolustus alkoi rakoilla. Sanni Hirvelä, Elisa Hyny ja Iisa Rintamäki onnistuivat valamaan kotiutuksillaan uskoa seuraavaan peliin.

Neea Mattila Lavettarien kärkenä ja upeilla syöksykopeilla hallaa vastustajalle tehneenä palkittiin ykköspalkinnolla. Etukentän lukkona varmoine kiinniottoineen palkintoraadin vakuuttanut Ella Kurkimäki oli toinen palkittu. Hän oli yhdessä kakkospolttaja Essi Kivelän kanssa eniten tuhoa vastustajalle aiheuttanut lavelainen. Sisäpelissä Mette Mortensen kakkoskärjen vaihtajana oli vakuuttavin sisäpelaaja.

LaVeRoihuttaret 12 (01, 15, 03)

Toinen karsintapeli Veikkolassa alkoi lupaavasti. Lavettaret oli löytänyt hyvän ulkopelivireen keskiviikon hapuilujen jälkeen. Jos joukkue ei anna ulkopelissä lahjaksi mitään, niin jaksovoittoon riittää yksikin tehty juoksu.

Painostuksesta ja hyvästä yrityksestä huolimatta kotiuttaminen oli haastavaa. Muutaman niukkaan paloon päättyneen yrityksen jälkeen kolmannessa vuorossa Kurkimäki ehti kotiin Hirvelän välilyönnillä. Roihuttarien yritykset kilpistyivät LaVen tiukkaan ulkopeliin.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen heikolla sisävuorolla. Toisessa vuorossa ote parani, mutta valitettavasti ote kääntyi vieraille. Roihuttaret pääsi peliin mukaan harhaheittojuoksulla ja ratkaisi jakson lyömällä vielä neljä juoksua. Veikoilta onnistui jälleen sama parivaljakko, Hirvelä-Kurkimäki, rikkomaan kuparisen.

Supervuoro kääntyi hyvin nopeasti Roihuttarille. Se rakenteli tilanteen päälle ja teki vastustamattomasti kolme juoksua, mihin emännät ei pystynyt vastaamaan. Veikkojen onnistujia olivat palkitut vakuuttavin sisäpelaaja Hirvelä 3/4 ja kaksi lyötyä juoksua sekä Saana Lahti tehoin 5/6. Kurkimäki tuhosi jälleen tehokkaasti vastustajan etenijöitä polttavimpana ulkopelaajana.

–Ensimmäisellä jaksolla olimme parempia. Toisella emme pystyneet haastamaan järkevästi. Kierrokset tipahtivat eikä saatu painetta päälle. Pari kämmiä sattui ja niiden myötä vastustaja sai otteen pelistä, mietti Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka.

RoihuttaretLaVe 20 (71, 81)

Kolmas karsintapeli Superpesikseen katkaisi ottelusarjan Helsingissä sunnuntaina.

Karsintaotteluissa hyviä otteita esittänyt Kurkimäki kotiutti Kivelän heti pelin alkuun. Veikkojen kannalta valitettavasti kotijoukkue otti sitten heti ohjat käsiinsä ja vei jakson yksittäisillä kotiutuksilla selkein lukemin.

Toisella jaksolla mentiin saman kaavan mukaan. Siinä missä LaVen kotiutukset tökkivät, niin Roihuttaret mättivät juoksuja hyvällä prosentilla. Lavetarista juoksujen tekoa pääsi yrittämään ottelun aikana kaikkiaan kahdeksan pelaajaa, mutta ainoastaan Iisa Rintamäki onnistui siinä. Juoksun toi Anna-Elisa Pukkinen.  

Etenijäjokeri Pukkinen meni kentälle vakuuttavasti 5/6 ja palkittiin joukkueensa parhaana. Toisen palkinnon nappasi kakkostilanteiden purkamisessa onnistunut Anni Kangas. Polttavin ulkopelaaja oli jo kolmannen kerran peräkkäin Ella Kurkimäki.

Vaikka pelin jälkeen pelaajista tuntui tappion karvas kalkki pahalta, niin joukkue pelasi vahvan kauden. Viime kauden puolivälieräpaikka vaihtui Ykkäspesiksen kakkossijaan ja Superpesiskarsintoihin. Koko kaudesta jäi positiivinen vaikutelma, mikä antaa uutta intoa ensi kautta kohti.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.