JoMa jäi lyöntimylläkässä jalkoihin, Veto jatkaa finaaliin

Vimpelin Veto Superpesis Mikko Vihriälä Severi Lassila Elmeri Anttila
Mikko Vihriälä ja Severi Lassila juhlivat Elmeri Anttilan tuomaa juoksua ratkaisevassa välierässä Joensuuta vastaan.
VIMPELIN Veto marssi Superpesiksen finaaliin voitoin 3–0 Joensuun Mailasta. Kolmas voitto ratkesi perjantaina Saarikentällä luvuin 2–0 (5–4, 8–1) 2 164 maksavan katsojan seuratessa vaiherikasta ottelua paikan päällä.

Viime vuoden sulaminen välierässä oli analysoitu ja tiedettiin, mitä tehdään toisin.

Tänä vuonna Kitee-sarja kasvatti tosi paljon ja muutenkin meidän ajatusmaailma on ollut tosi erilainen viimekesästä. Päätettiin, ettei puolivälierässä aleta pelkäämään mitään, vaan pelataan voitoista. Tässä ottelusarjassa se näkyi, oltiin heti alusta valmiita. Toisen pelin eka jakso oli varmasti lopullinen kulminaatiopiste: JoMa käänsi itselleen johtoaseman kuolleesta tilanteesta ja niin mekin yhtä kuolleesta kerättiin itsemme ja nousimme tasatilanteeseen, kertasi pelinjohtaja Tomi Niskanen välieräsarjaa.

Tuossa Joensuussa keskiviikkona pelatussa ottelussa ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 5–5 ja toisen Veto vei juoksuin 10–4.

–Ottelusarja oli äärettömän kova myös meille. Tehtiin paljon töitä, tiedettiin, että JoMa on kovassa nousuvireessä ja siellä on tehty loistavaa työtä, tiedän myös heidän periksiantamattomuuden ja Mikon (Huotari) ajatusmaailman ja työnteon määrän. Se, missä asioissa onnistuttiin: pelattiin kolme peliä kaaripeliä äärettömän hyvin ja ainakin jollakin tasolla saatiin riisuttua Väliahon Villeä aseista ja sitä kautta saatiin pyöritettyä sisäpeliä.  

Niskanen antoi kiitosta joukkueelle sitoutuneisuudesta ja siitä, että se pelasi kolme peliä juuri niin kuin oli sovittu, että pelataan. Myös kakkoskärjen tekeminen sai Niskaselta hehkutusta.

–Vielä on töitä ensi viikolle, ei meidän ulkopeli vielä ollut niin hyvää kuin mitä pystytään pelaamaan.

Mainos

JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari kertoi, että joukkueessa on tehty hurja työ pesiksen eteen tälle kesälle ja tappio toi tyhjän tunteen.

–Kova kunnioitus ja vilpittömät onnittelut kaikille teille täällä, jotka olette vimpeliläisiä ihmisiä, minkälaisen joukkueen Tomppa on saanut tehtyä yhdessä lähimmäisten kanssa. En ole tällaista lyöntimylläkkää, mihin nyt jouduttiin, usein kokenut enkä ehkä nähnyt katsomostakaan. Meillä Joensuussa on kyllä opittavaa. Toivottavasti yhteisökin osaa arvostaa tällaista joukkuetta, joka tässä pelaa, Huotari totesi ja sanoi, että pronssipelejä ajatellen täytyy ensin rauhassa saada koota itsensä, vaikkapa viinimarjoja poimien, ennen kuin lähtee johdattamaan joukkuetta kohti kauden päätöstä.

Yksi syy Vedon voittokulkuun ovat kovan tason lyöjäjokerit Janne Mäkelä ja Jukka-Pekka Vainionpää, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä joko vuorovedolla tai yhdessä, kuten nyt: kumpikin teki viisi kotiutusta. Vedon parhaana palkittu Mäkelä, 40, totesi lehdistötilaisuudessa harjoittelun menevän samoilla kaavoilla kuin edellisinä vuosikymmeninä.

–Meillä oli hyvä latinki koko sarjaan ja me pelattiin hyvää sisäpeliä. Tiedettiin, että on hyvä ulkopelijoukkue ja pitää lyödä hyvin

Finaalit käynnistyvät Saarikentällä lauantaina 10. syyskuuta. Veto saa vastaansa joko Hyvinkään Tahkon tai Manse PP:n. Ottelusarjan voitot olivat perjantaina 1–1, seuraavat pelipäivät ovat lauantai, maanantai ja keskiviikko, mikäli kumpikaan ei saa kolmea voittoa kokoon ennen keskiviikkoa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.