Veikot Ykköspesiksen finaaleihin

Lavettaret jatkavat iloisilla ilmeillä kohti finaaleja. Kuva: Petri Hirvelä
Lavettaret jatkavat iloisilla ilmeillä kohti finaaleja. Kuva: Petri Hirvelä
LaJy–LaVe 0–2 (1–3, 2–3)

LAPPAJÄRVEN VEIKOT ja Haminan Palloilijat selviytyivät naisten Ykköspesiksen loppuotteluihin. LaVe kellisti toistamiseen Laitilan Jyskeen lauantaina. Hamina tarvitsi kolme peliä kaataessaan välierissä Kajaanin Pallokerhon.

Lavettaret hallitsi Laitilassa pelattua ottelua, vaikka kotijoukkue toisen jakson alussa pyristeli vastaan. Avausjaksolla LaVe otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen. Loisto-ottelun pelannut Sanni Hirvelä iski pallon kopparien eteen juoksun arvoisesti. Aleksandra Latvala lisäsi omalla kumurallaan toisessa vuorossa painetta emännille. Kotijoukkue onnistui tasoittavallaan kaventamaan juoksulla. Veikkojen tiivis ulkopeli kuitenkin piti, eikä Jyskeelle annettu juuri mahdollisuutta lisäjuoksuihin. Iisa Rintamäki varmisti jaksovoittoa omalla välilyönnillään.

Laitilan kolmostilanteet toisella jaksolla jäivät kahteen. Niistä ensimmäisestä se sai harhaheitolla ainoan juoksunsa. Veikkojenkin sisäpeli yski hieman, kunnes kolmas vuoro tuotti sitten tulosta. Joukkue rakensi ajolähdön vaivatta. Sanni Hirvelä nousi jakson sankariksi kahdella perättäisellä kupperilla takakentälle. Jatkotilanteesta Sanna Särkijärvi iski keskisaumasta vastustamattomasti LaVelle kolmannen juoksun. Jyske sai vielä toistamiseen etenijän kolmoselle, mistä sitten pääsi kaventamaan juoksulla.

Lavettarien nuoriso-osasto Sanni Hirvelä ja Elli Kangas pelaavat kuin kokeneet sarjajyrät konsanaan. Sanni löi kolme ja toi yhden juoksun. Elli kävi jokerina neljä kertaa lyömässä keräten jokaisesta kerrasta kärkilyönnin loistavilla suorituksilla. Nämä molemmat palkittiin.  Hirvelä sai vakuuttavimman sisäpelaajan meriitin. Polttavin ulkopelaaja oli Essi Kivelä. Hän on omaksunut lukkarin tontilta kakkospolttajaksi siirron hyvin nopeasti ja liikkuu laajalla säteellä.

Ykköspesiksen finaalisarja alkaa keskiviikkona. Haminan Palloilijat keräsi runkosarjassa enemmän pisteitä, minkä vuoksi se saa kotikenttäedun. Lavettaret matkustaa ensin. Lauantaina kello 16 alkaen pelataan Veikkolassa. Mahdollinen kolmas peli isketään sunnuntaina Haminassa. Kahdella voitolla tie avautuu Superpesikseen. Otteluparin häviäjän pelit jatkuvat Superpesiskarsinnalla Roihuttaria vastaan.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.