Arpaisten patikan järjestelyt hyvässä vauhdissa

Arpaisten patikkatapahtuman talkooväki kokoontui Parviaisen puuhatuvalla.
Arpaisten patikkatapahtuman talkooväki kokoontui Parviaisen puuhatuvalla.
PERINTEINEN Arpaisten patikka järjestetään tänä vuonna lauantaina 10. syyskuuta tutulla ja hyväksi havaitulla kaavalla. Patikan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta.

Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla. Viime maanantaina kokoonnuttiin varmistelemaan järjestelyjen etenemistä Parviaisen kyläyhdistyksen kokoontumistilaan Parviaisen puuhatuvalle. Ja hyvässä vauhdissa järjestelyt ovatkin!

Tänäkin vuonna patikassa on kolme reittivaihtoehtoa. Patikalle lähdetään Soinin yhteistalolta, josta bussit kuljettavat osallistujat valituille lähtöpaikoille. Pisimmillään on mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyy 28 kilometriä. Löytömäen lähtöpaikalta patikalle tulee pituutta 19 k kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi on Läskilampi, 14 kilometriä Soinista. Näiltä lähtöpaikoilta patikoidaan omaan tahtiin takaisin Yhteistalolle. Kokoontuminen aamulla Yhteistalolle kello 8–8.30 ja bussit lähtevät kello 9.

Pidempien patikkamatkojen lisäksi tänä vuonna toteutetaan lyhyempi, 3,5 km mittainen perhepatikka, jotta myös perheen pienimmät jäsenet pääsevät mukaan tapahtumaan. Perhepatikkaan kokoontuminen Yhteistalolle kello 10-10.30, bussi lähtee Hermanninpolulle kello 11.00. Reitin varrella on talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun taukopaikalla on maastoruokailu. Myynnissä myös kahvia ja pikkupurtavaa, joten hieman käteistä kannattaa varata mukaan. Paluukyyditys Kaihiharjulta Yhteistalolle, lähtö noin kello 14. Patikan jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Mainos

Tapahtumaan pääsee mukaan ilmoittautumalla ennakkoon 7. syyskuuta mennessä Soinin kunnan internetsivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Osallistumismaksuun sisältyy bussikuljetus lähtöpaikoille, mehut patikan varrella, maastoruokailu, sauna ja uinti.

Tämä hyvän mielen patikkatapahtuma on yksi alkusyksyn kohokohdista. Yhteinen patikka on samalla mainio tapa tutustua upeaan Arpaisten reittiin, jos reitti ei vielä ole tuttu.

Eeva-Marja Jokinen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.