Muistojen kori täytti museon

Tilaisuudessa runoja tulkitsivat vas. Liisa Mäkelä, Kaija Finni, Vieno Maria Mäkelä, Pirjo Huhtakangas, Päivi Kultalahti ja Raili Järvinen. Kuva: Tarja Mäkelä
Tilaisuudessa runoja tulkitsivat vas. Liisa Mäkelä, Kaija Finni, Vieno Maria Mäkelä, Pirjo Huhtakangas, Päivi Kultalahti ja Raili Järvinen. Kuva: Tarja Mäkelä
Tilaisuudessa runoja tulkitsivat vas. Liisa Mäkelä, Kaija Finni, Vieno Maria Mäkelä, Pirjo Huhtakangas, Päivi Kultalahti ja Raili Järvinen. Kuva: Tarja Mäkelä
Tilaisuudessa runoja tulkitsivat vas. Liisa Mäkelä, Kaija Finni, Vieno Maria Mäkelä, Pirjo Huhtakangas, Päivi Kultalahti ja Raili Järvinen. Kuva: Tarja Mäkelä
Väinöntalolla pidettyyn runotilaisuuteen saapui väkeä museotuvan täydeltä. Vieno Maria Mäkelän julkaisema elämäkerrallinen runoteos Muistojen kori kertoo maatalon arkipäivän askareista ja talon emännän ajatuksista. Muistoja koriin kertyy lapsuusvuosista elämän iltapuoleen asti.

VÄINÖNTALOLLA pidettyyn runotilaisuuteen saapui väkeä museotuvan täydeltä. Vieno Maria Mäkelän julkaisema elämäkerrallinen runoteos Muistojen kori kertoo maatalon arkipäivän askareista ja talon emännän ajatuksista. Muistoja koriin kertyy lapsuusvuosista elämän iltapuoleen asti.

Runoja tilaisuudessa tulkitsivat runoilijan itsensä lisäksi Liisa Mäkelä, Kaija Finni, Pirjo Huhtakangas, Raili Järvinen ja Päivi Kultalahti. Jokainen oli saanut valita teoksesta mielirunojaan. Musiikilla ohjelmaa rytmittivät Satu Lumiaho ja Tiia Vartio.

Lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvistä runoista siirryttiin omiin lapsiin ja lastenlapsiin. Vieriviä vuosia ilmentävät tuokiokuvat saivat rinnalleen myös kotiseudusta kertovia tarinoita ja ajatuksia maailman menosta.

Vieno Maria Mäkelä on tuottelias kirjoittaja. 255-sivuisen runoteoksen lisäksi hän on viime vuosina toimittanut Mäkelän suvusta kertovan kirjan. Kirjoittamista hän on harrastanut koko ikänsä. Vaikka päätyönä on ollut perheenäiti ja maatalon emäntä, on näkemystä kertynyt viljalti myös kylä- ja järjestötoiminnasta. Luonto ja kotiseutu ovat hänelle tärkeitä, sen kertovat runojen säkeet rivien välistäkin.

Tilaisuuden päätteeksi runoilija sai kiitospuheenvuoroja ja kukkasia. Evijärven kunnan tervehdyksen toi kunnanhallituksen puheenjohtaja Alina Lehto. Päätteeksi lausui runon myös Martti Yiltalo.

Päivi Kultalahti

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.