Tuoreet 4H -yrittäjät ottivat kopin Purmojärven kesäkahvilasta – aurinkoisella kelillä jäätelö tekee kauppansa

Minja Ritala (vasemmalla) ja Anni Tyynismaa pyörittävät yhdessä kahvilaa. Kaverin kanssa on kivempaa!
Minja Ritala (vasemmalla) ja Anni Tyynismaa pyörittävät yhdessä kahvilaa. Kaverin kanssa on kivempaa!
KORTESJÄRVELLÄ Rantahallin pihassa sijaitsevasta Purmojärven kesäkahvilasta löytyy kaksi reipasta 4H -yrittäjää työn touhussa. Anni Tyynismaan ja Minja Ritalan pitämä, toista viikkoa auki ollut kahvila on avoinna keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Myös sää vaikuttaa aukioloaikoihin, sadesäällä on parempi pitää kahvila kiinni. 

– Aurinkoisella kelillä on kyllä väkeä riittänyt. Silloin menee paljon jätskiä, sanoo Anni.  

Jäätelön lisäksi kahvilan valikoimista löytyy myös kahvia ja karkkia. Kesän keskiviikkoiltoihin on kyläseura järjestänyt omaa ohjelmaa, jossa rennon yhdessäolon lisäksi pelaillaan ja tuolloin on kahvilasta saatavana myös pientä suolapalaa tai makkaraa.  

Kaveruksilla on molemmilla oma 4H -yritys, mutta kahvilaa he pyörittävät yhdessä. Molemmat ovat ensimmäistä kertaa 4H -yrittäjinä. 

Härmänmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki on ollut tyttöjen tukena ja apuna yrityksen perustamisessa. 

 – Ajatus kesäkahvilaan tuli kyläyhdistykseltä, sieltä kysyttiin, että ruvettaisiinko me tätä pitämään. Ja ei se ollut iso homma ryhtyä 4H -yrittäjäksi, saimme niin paljon apua Kirsiltä, kertovat tytöt.  

Muitakin tukijoukkoja löytyy, muun muassa kotijoukot, jotka auttavat esimerkiksi sosiaalisen median haltuun ottamisessa. 

– Äiti laittaa välillä Facebookiin jotain päivityksiä kahvilasta, kertoo Anni. 

Tytöt suunnittelevat pitävänsä kahvilaa auki ainakin kesäloman ajan. Siispä, mikäli jäätelö maistuu upean supi suomalaisen maiseman ympäröimänä, ota suunnaksi Purmojärvi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.