Uusi lähiliikuntapaikka pumpattiin käyttöön Vimpelissä

Kalle Lassila, Tero Lassila, Vilmer Lassila ja Ari Takala avasivat virallisesti käyttöön Vimpelin pump track -radan.
Kalle Lassila, Tero Lassila, Vilmer Lassila ja Ari Takala avasivat virallisesti käyttöön Vimpelin pump track -radan.
KESKIVIIKKONA 22. kesäkuuta vietettiin Vimpelissä upouuden pump track -radan avajaisia. Rata on kerännyt nuorta väkeä kokeilemaan taitojaan valmistumisestaan saakka – tarvetta ja kysyntää radalle on siitä päätellen ollut.

–Näin tällaisen radan Puoli seitsemän -ohjelmassa vuonna 2017 ja ajattelin, että tuollainen pitää saada, kertoo vapaa-aikasihteeri Ari Takala.

Idea muuttui todeksi viiveellä – hanke on ollut investointisuunnitelmassa jo joitakin vuosia, mutta lykkääntynyt isompien investointien tieltä. Onneakin oli sittemmin matkassa.

–ELY:n kautta voi saada avustusta 30 prosenttia, mutta Aisaparin kautta oli tarjolla 70 prosentin avustus, joten nyt saimmekin samalla rahalla, kunnan hieman alle hieman 30 000 euron osuudella, puolta aiottua suuremman radan. Kokonaiskustannus oli noin 99 000 euroa.

Rata haluttiin keskeiselle paikalle, jolloin se on näkyvillä sekä paremman silmällä pidon takia että myös elävöittämässä kyläkuvaa, joten sopivaksi paikaksi valikoitui lämpölaitoksen viereinen tontti Patruunantien varrella liikekiinteistöjä vastapäätä.

Mitoituksen lähtökohtana oli tarjota ensisijaisesti 1.–9.-luokkalaisille mielekästä tekemistä. Radalle mahtuu noin 30 käyttäjää yhtä aikaa.

TAKALA totesi avajaistilaisuudessa, että kunnan tahtotilana on kannustaa lasten ja nuorten omaehtoista liikkumista tarjoamalla kattavasti ilmaisia lähiliikuntamuotoja.

–Helposti saavutettavissa olevat lähiliikuntapaikat lisäävät alueen viihtyisyyttä.

Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Tero Lassila leikkasi nauhan avajaistilaisuudessa. BMX-pyöräilijä Lassi Suvisalmi näytti mallia, miten rataa voi hyödyntää. Tilaisuudessa olivat mukana myös vapaapalokuntalaiset sekä Autoliitto.

Ari Takala rekrytoi nauhan leikkaukseen avuksi avajaistilaisuuteen saapuneet serkukset Vilmer Lassilan ja Kalle Lassilan, jotka olivat ottaneet radan käyttöön heti, kun se oli käyttökunnossa. Pojat ovat ajelleet rataa maastopyörillä. Temppuja he eivät vielä tunnustaneet osaavansa, mutta pump track -rata tarjoaa heidän mukaansa hyvän ajanvietteen pesiksen ja frisbeegolfin ohella, joita he ovat aiemmin harrastaneet kesäisin.

–Käyn myös kesäjäillä Kuortaneella, Vilmer kertoi.

–Ihan hyvä, että tulee nuorille jotakin, se on kiva myös niille, jotka tulevat käymään täällä ja haluavat jotakin mukavaa tekemistä, Kalle totesi.

RADAN suunnitteli ja toteutti Trail it Oy, joka on toteuttanut suurimman osan maahan rakennetuista radoista.

Penkit ja roskikset on määrä saada alueelle heinäkuussa ja liittymä radalle tulee ehkä vielä vaihtamaan paikkaa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.