Idyllisessä ympäristössä sijaitseva Villa Jokiunelma ihastuttaa – ensimmäisten matkailijoiden saapuessa ympyrä sulkeutuu ja talon historia tulee todeksi jälleen

Kirsi Kaukola ihastelee upeaa jokimaisemaa Villa Jokiunelman rannassa.
Kirsi Kaukola ihastelee upeaa jokimaisemaa Villa Jokiunelman rannassa.
Kirsi Kaukola ihastelee upeaa jokimaisemaa Villa Jokiunelman rannassa.
Kirsi Kaukola ihastelee upeaa jokimaisemaa Villa Jokiunelman rannassa.
VIMPELIN keskustaajamassa sijaitsevan Villa Jokiunelman historia ulottuu aikaan ennen 1900-lukua. Tuolloin rakennettiin tilan päärakennus ja pian sen jälkeen sai alkunsa vielä tänäkin päivänä toiminnassa oleva vanha kantatila, jota on vuosikymmenien saatossa ylläpidetty monen sukupolven voimin. Päärakennuksessa on myös majoitettu matkailijoita 1950-luvulla, joten tänä kesänä Villa Jokiunelman aloittaessa toimintansa talon historia herää uudelleen henkiin.

– Yläkerran huoneessa on majoitettu muun muassa lääkäreitä, karjalaisia sekä ylioppilaita Lappajärveltä ja Vimpelin Sääksjärveltä, kertoo Villa Jokiunelmaa emännöivä Kirsi Kaukola

– Vuonna 1962 tekivät vanhempani taloon täysremontin. Tila on ollut suurimpia maitotiloja 1970-1990 -luvuilla ja tuohon aikaan myös nykyaikaisimpia tiloja. Tila siirtyi vuonna 2008  sukupolvenvaihdoksen kautta veljeltäni minulle. Tuotanto siirtyi luomu-kasvinviljelyyn 2014, jossa meillä on nyt kokeiluna osassa maata mansikkaa. Mansikka on saanut hyvän vastaanoton, mansikat ovat tosi mehukkaita, sanoo Kaukola. 

– Luomuviljely tuo haasteita, mutta on ollut hyvä lähteä sen kanssa liikenteeseen, kun maat on hyviä ja viljavia. Mansikan viljelyssä haasteita tuo kun rikkaruohot on kitkettävä käsin, eikä tuholaisia voi myrkyttää.    

– Haluan tarjota puhdasta ruokaa kuluttajille. 

Villa Jokiunelma sijaitsee Vimpelin keskustassa Savonjoen varrella.
Villa Jokiunelma sijaitsee Vimpelin keskustassa Savonjoen varrella.

TALO jäi tyhjilleen Kaukolan äidin nukkuessa pois viime vuonna. Kaunis koti kuitenkin tuntui kaipaavan ihmisiä ja siitä syntyi ajatus valjastaa talo majoituskäyttöön. 

– Muistan jo lapsena, kuinka meillä oli aina väkeä. Meille oli helppo tulla. Tuohon aikaan kuljettiin enemmän kyläilemässä ja keskustelemassa ajankohtaisia asioita, sanoo Kaukola. 

Ensimmäiset varaukset varauskirjaan on jo tehtynä. Mitään isompaa markkinointia ei ole vielä tehty, ainoastaan Facebook-sivuille on lisätty valokuvia. Kaukola uskoo, että kysyntä kasvaa omaa tahtiaan.  

– Alakerrassa on majoitustarkoitukseen valjastettuna yksi makuuhuone, yläkerrasta makuuhuoneita löytyy kaksi. Sen lisäksi yläkerrassa on tilava aula seurustelutilana. Voin kokemuksesta sanoa, että hirsirunkoisessa talossa saa uskomattoman hyvät yöunet! 

– Alakerran tilavat saunatilat on remontoitu ja keittiö on nykyaikaistettu, kertoo Kaukola. 

– Tämä on oikein mainio yöpymispaikka perheille, kaveriporukoille, ryhmille, matkaajille tai muille reissumiehille. Talo palvelee hyvin myös heitä, jotka tulevat paikkakunnalle väliaikaisesti töitä tekemään. Vuokraajat saavat aina koko talon käyttöönsä, eli oma rauha on taattu. 

Kaukola uskoo vahvasti maaseutumatkaamisen kasvamiseen. 

– Suunnitteilla on hankkia rantasauna sekä palju, sekä remontoida alakerrasta lisää huoneita käyttöön, sanoo Kaukola. 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.